top of page
26240236_2087565661285729_5377469615363827256_o
DSC_5964
DSC_8486
DSC_5830

Om oss

Här hittar du mer information om oss som driver Hotel Amalias Hus, om hotellet och dess historia samt om andra engagemang som vi brinner för. Du kan också läsa om de utmärkelser som tilldelats hotellet och även skicka en spontanansökan om du skulle vara intresserad av att bli en del av vårt team. 

Utmärkelser

Hotel Amalias Hus har genom åren tilldelats såväl nationella utnämningar som internationella priser från prestigefyllda branschorganisationer. Vi är väldigt stolta och otroligt glada över de utmärkelser, omnämnanden och den uppskattning vi fått.

 

Senaste priser och utnämningar kommer från välrenommerade White Guide som utsåg Hotel Amalias Hus som ett av Sveriges top 50 hotell och från Internationella

Luxury Travel Guide Awards som tilldelade hotellet priset för "Historic Luxury Boutique Hotel of Sweden 2019". 

Hela listan hittar du via länken "läs mer"

Vad vill vi?

I en tullstation från 1769 har familjen Larsson-Syrén skapat ett fyrstjärnigt boutiquehotel som blivit något av en snackis och en egen destination i Gränna, beläget i gränslandet mellan Småland och Östergötland.

 

Målet har och fortsätter att vara att skapa och ständigt utveckla ett hotell som de själva skulle vilja bo på. Att väga såväl små som stora beslut mot denna utmaning fungerar som en bra kompass och resultatet hittar ni i Gränna. Fokus ligger på känsla och upplevelse och ambitionen är att kunna erbjuda marknaden ett charmigt boutiquehotell med förstklassig service centralt i södra Sverige. Den fulländade inramningen för exklusiva möten. 

 

För de som vill ha en unik och inspirerande miljö, bo i vackra hotellrum och framförallt uppleva ett bemötande du lägger på minnet ska Hotel Amalias Hus vara ett självklart val.

vegetabiliska korg

Närproducerat

Hotel Amalias Hus är sedan januari 2018 stolta medlemmar i Regional Matkultur  Småland. Det innebär att du som gäst får smaka på det bästa som våra närliggande matproducenter har att erbjuda.

 

Vi brinner för att dela med oss av den kulinariska mångfald och stora utbud som kommer från Småland och vårt samarbete med lokala matproducenter innebär också att du dessutom får njuta av ett flertal ekologiska råvaror ibland skördade samma dag som de når tallriken.

 

Läs mer om de productenter vi jobbar med och hur vi förädlar deras råvaror i vårt kök.

DSC_3958.jpg

Jobba med oss!

Vi söker ständigt duktiga medarbetare till Hotel Amalias Hus. Det viktiga är att du brinner för mat, dryck och service och vill jobba inom ett företag med högt ställda mål.

 

Oavsett om du är erfaren och har varit i branschen länge eller mindre erfaren och vill lära dig från grunden, så är du alltid varmt välkommen att visa ditt intresse.

 

Skicka din spontanansökan via länken nedan så kanske vi ses!

Vi tillhör dem som tycker om att ha många bollar i luften. Inom kort kommer du att kunna läsa mer om de projekt som vi arbetar med vid sidan av Hotel Amalias Hus...

Våra projekt

Amalia Eriksson

Historia

Här kan du läsa mer om Amalia Eriksson, kvinnan som gav namn till hotellet samt om dess historia och vad som hänt på vägen.

bottom of page