top of page

Vi gillar närproducerat

BRÖDERNA HYLTBRINGS ÄGG

@brhyltbringsagg

Våra närproducerade ägg kommer från Bröderna Hyltbrings ägg och består av tre bröder som driver hönseriet beläget mellan Tranås och Aneby. Verksamheten startade år 2010 och har i dagsläget ca 6 000 frigående höns. Stallet drivs med ett medvetet miljötänk när det gäller uppvärmning och energiåtgång. Hönsen har fri tillgång till vatten, gräs och ett helt vegetabiliskt foder som innehåller vete, havre och soja.

Hur jobbar vi med dem?

Vi använder bara ägg från Bröderna Hyltbring i vår matlagning. Du hittar dem på vår frukost, i våra bakverk och vårt matbröd.

VISINGSÖGRISEN

@visingsogrisen

Sara och Jimmy Lantz bedriver sedan år 2008 slaktsvinsuppfödning på Visingsö. Fokuset ligger på att ha välmående djur genom generösa boxar och tillgång till mycket halm som grisarna kan aktivera sig med för att förebygga svansbitning. Djuren som utfodras med foder som paret till 90 % producerar själva genom sitt jordbruk på ön är helt fritt från antibiotika.

Hur jobbar vi med dem?

Visingsögrisen förser oss med produkter som fläskfilé, wiener- och ramslökskorv som du kan smaka på på vår frukost, julskinka som vi förädlar själva, färs till våra hemrullade köttbullar, karré, fläsksidor och mycket mer.  När det kommer till köttprpdukter från grisar så handlar vi allt detta enbart från Visingsögrisen.

RUDENSTAMS BÄR- & FRUKTODLINGAR

@rudenstamsgardsbutik

Rudenstams Bär & Frukt är beläget i Skärstadalen utmed Vätterns Östra sluttningar. Här har man odlat frukt sedan 1930-talet och är certifierade enligt IP SIGILL. IP står för integrerad produktion och är den gröna näringens kvalitetssäkring av livsmedelskedjan från primärproduktion till förädling. Det innebär t. ex. att bevattning, gödsling och växtskydd endast sker om och när det behövs.

Hur jobbar vi med dem?

Rudenstams bär och frukter hittar du hos oss genom deras alkoholfria bär- och fruktdrycker. Vi är extra stolta över att ha deras vita vinbärsmousserande i vårt sortiment som bl.a. serverats som fördrink på Nobelfesten.

BENGTSGÅRDEN VISINGSÖ

@bengtsgarden

Bengtsgården är ett familjeföretag och ligger i Stigby på Södra Visingsö och har en underbar utsikt över Vättern och Gränna. I dagsläget är Bengtsgården en ekologisk köttproducent med amkor och ungdjur. 2006 startade de även oljeproduktion av kallpressad, KRAV-märkt rapsolja samt hanteringen av det KRAV-certifierade spannmålet vete, råg, spelt och lin. Året därpå byggdes också gårdens fiskrökeri upp som röker abborre, sik, lax och röding.

Hur jobbar vi med dem?

Vi använder oss av Bengtsgårdens kallpressade rapsolja i bakning, sallader och till bordet i vår matsal. Under sommarmånaderna erbjuder vi också deras fantastiska rökta Vätternröding som vi serverar på kvällarna. I vår bakning använder vi ett flertal av deras olika spannmål.

RAVELSMARKS GÅRD

@ravelsmark

Ravelsmarks gård ligger ett par stenkast från Gränna och här bedriver dem köttproduktion, spannmål-, bär- och grönsaksodling samt en gårdsbutik. De odlar bland annat majs, krondill, kål, pumpor, potatis och morötter samt mycket mycket mer.

Hur jobbar vi med dem?

När tillgång finns erbjuder vi råvaror som tomater, olika sorters kål, pumpa, sparris, gurka, olika sorters rotfrukter samt bär från Ravelsmarks Gård både på vårt frukost men också i komponerade rätter i vår meny.

91_lindhags-marmeladpaket.jpg

FRÖKNARNA LINDHAGS DELIKATESSER

@lindhagsdelikatesser

I det lilla kokeriet på landsbygden sprider sig dofterna av hallon, jordgubbar och andra bär och frukter som blir till marmelad, sylt och saft. Medaljer har tagits i SM i Svenskt Mathantverk och Great Taste Awards. Fröknarna Lindhags är ett familjeägt företag som hela tiden växer och expanderar men som inte ruckar på den småskaliga hanteringen för att bibehålla bästa kvalitén och de goda smakerna. De tillverkar delikatesser av olika slag utan tillsatser och med egna råvaror så långt som möjligt. Ett riktigt mathantverk helt enkelt. 

Hur jobbar vi med dem?

Samtliga av våra syltar, marmelader och gelér kommer uteslutande från Fröknarna Lindhag då vi tycker dem är oslagbara vad gäller smak och kvalité!

bottom of page