top of page
Restaurang Hotel Amalias Hus.jpg
Boka bord Hotel Amalias Hus.JPG
DSC_3336.jpg
ÖPPETTIDER

Hotellets kök är öppet för á la carte tisdag - lördag  17.00 - 23.00

 

På söndagar-måndagar erbjuds en reducerad meny mellan

kl. 17.30 - sent

 

Hotellets restaurang är exklusiv för hotellets gäster och vi rekommenderar er att boka bord för att säkerställa en plats i matsalen.

BORDSBOKNING

Vill ni gärna äta hos oss under ert besök? Då rekommenderar vi att du bokar bord i förväg då vi har ett litet men mycket populärt kök och vi annars inte kan garantera er plats i vår matsal.

Under helger med hög beläggning erbjuder vi två sittningstider. Om ni vet att ni antingen vill äta tidigt eller sent, infomera oss gärna om det då det är först till kvarn på sittningstiderna.

SPECIALKOST

För att kunna garantera er bästa service i såväl matsal som vid frukost, behöver vi få information om eventuell matallergi och önskemål om specialkost senast dagen innan er ankomst.

Vi har alltid vegetariska och veganska alternativ utöver vår á la carte-meny. Fråga oss gärna!

Meny

À LA CARTE
SERVERAS TIS - LÖR 

HELGMENY

FÖRRÄTTER

ANKA & RAMSLÖK

195:-

Knyte med fyllning av anka och ramslök, consommé på anka samt poppat bovete och ramslöksolja 

MAKRILL

195:-

Husets egenrökta och halstrade makrill med dillmajonnäs, rostad svartrot och variation på jordärtskocka

SPARRIS

210:-

Vit sparris samt vit sparrisemulsion, kräm på äggula, krispig schalottenlök, picklad grön sparris samt svart tryffel

VARMRÄTTER

FRÅN LADAN
375:-

Lammytterfilé med reduktion på rosmarin, palsternackskräm, bakad morot samt syrad silverlök

FRÅN SJÖN
345:-

Gösfilé med sauce Chablis, kräm på rotselleri, variation på grön sparris, laxrom och grönkålschips

FRÅN FÄLTEN
285:-

Variation på rotselleri, bakad äggula, krispig schalottenlök och svart tryffel

EFTERRÄTTER

FÖRSOMMARDRÖM
120:-

Jordgubb- och itchokladmousse med jordgubbschantilly, syrad rabarber samt mördegssmul

PROFITEROL
120:-

Husets profiteroler fyllda med  mörk chokladchantilly och salt karamell

HUSETS OSTAR
155:-

En selektion av husets ostar med hemgjord marmelad på fjolårets skörd

GLASS & SORBET
65:-

En kula av vår hemgjorda glass eller sorbet

Praliner från Gränna Chokladmakeri

KAFFEGODIS 
1st | 45:-
3st | 120:-

VI RESERVERAR OSS FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR ELLER ATT RÄTTER BLIR SLUTSÅLDA.
KÖKET ARBETAR MED FÄRSKA RÅVAROR OCH VI KOMPROMISSAR ALDRIG MED KVALITÉN.
VISSA RÅVARORS TILLGÄNGLIGHET KAN DÄRMED VARIERA
.​

HAR DU NÅGON MATALLERGI ELLER VILL DU VETA EXAKT VAD MATEN INNEHÅLLER? FRÅGA OSS GÄRNA.

Högtidsmeny

HÖGTIDSMENYER

MENY 
MIDSOMMARAFTON 

FREDAG 21 JUNI

FÖRRÄTT 

Soppa på mandelpotatis och rostad schalottenlök, oxsvanskrokett, '

syrad grädde och gräslöksolja

VARMRÄTT

Rosastekt kalventrecote med potatis- och ramslökskräm, rödvinsreduktion,

bakad morot och svart tryffel

DESSERT 

Blåbärsparfait med blåbärscouis och hemgjord maräng

Grevskapets skafferi

Vi är stolta medlemmar av Regional Matkultur Småland där vårt kök arbetar för att lyfta fram våra lokala smaker.

 

Hos oss kan du därför njuta av närproducerade råvaror som kommer från mindre matproducenter som ligger i och runtom Gränna och dess vackra omgivningar.

 

Vi hoppas att den mångfald som vår region erbjuder ger dig en kulinarisk upplevelse som du kommer att minnas och bära med dig.

 

- Smaklig spis!

 

Du kan läsa mer om de lokala matproducenter vi samarbetar med här
 

VIN- & DRYCKESMENY

Vänligen kontakta oss så skickar vi gärna vår dryckesmeny till dig. 

@amaliashus

MENY

STÖRRE SÄLLSKAP

Har ni bokat ett arrangemang och är fler än 8 personer så väljer ni ifrån vår meny för större sällskap. De rätter ni väljer serveras till samtliga i sällskapet. Kontakta oss så skickar vi gärna vår meny till dig. 

@amaliashus

bottom of page