Matsal_edited.jpg
ÖPPETTIDER

Hotellets kök är öppet:

Tis - lör kväll: 18.00 -21.00 

Måndag & söndag: stängt

Vi har inte öppet för lunch.

Under sommaren t.o.m. den 27/8 serverar vi vår á la carte tis - sön. 

Övrig tid på året serverar vi en klassisk á la carte på fredagar och lördagar och under vardagskvällarna erbjuder vi våra gäster plât du jour.

BORDSBOKNING

Vill ni gärna äta hos oss under ert besök? Då rekommenderar vi att du bokar bord i förväg då vi har ett litet men mycket populärt kök och vi annars inte kan garantera er plats i vår matsal.

Under helger med hög beläggning erbjuder vi två sittningstider. Om ni vet att ni antingen vill äta tidigt eller sent, infomera oss gärna om det då det är först till kvarn på sittningstiderna.

SPECIALKOST

För att kunna garantera er bästa service i såväl matsal som vid frukost, behöver vi få information om eventuell matallergi och önskemål om specialkost senast dagen innan er ankomst.

Vi har alltid vegetariska och veganska alternativ utöver vår á la carte-meny. Fråga oss gärna!

Meny

À LA CARTE
SERVERAS TIS - LÖR 

 

FÖRRÄTTER

SKOGENS GULD
195:-

Gräddragna kantareller på smörstekt brioche, västerbottensost och reducerad portvinssirap

MAKRILL
195:-

Rökt makrill med rotselleripuré, jordärtskockschips, picklad gurka och forellrom

RÅBIFF
195:-

Tartar på svensk oxe serveras med smörstekt brioche, rostad lökmajonäs, syrade senapsfrön, bakad tomat och kräm på äggula

175:-

Krämig soppa på rostad kålrot med fransk grädde, hallonreduktion och jordärtskockschips

SKÖRDESOPPA

VARMRÄTTER

GRAVAD LAX
265:-

Husets egengravade lax, med rökt potatis, västerbottensostskum, krämigt ägg, syrad silverlök, gräslöksolja och västerbottensostchips

PORK RIBS
245:-

Långbakade revben serverade på smörstekt brioche. Toppas med husets barbequesås, picklad silverlök samt potatiskrisp

OXFILÉ
375:-

Rosastekt svensk oxfilé med potatispuré, krispig lök, variation av morot samt portvinssås

DAGENS FISK
345:-

Dagens fisk från fiskhandlaren.
Serveras med blomkålspuré, halstrad grön sparris, 
smörslungade haricot vertes, picklad kålrot, krispig grönkål samt sauce chablis

Vitvinsrisotto med ramslök, vit sparris, chevre, picklad kålrabbi och rostade pumpafrön

265:-
SOMMARENS RISOTTO

EFTERRÄTTER

BJÖRNBÄR
115:-

Björnbärskräm, vit chokladmousse, björnbärsglass och rostad vit choklad

VINBÄR
115:-

Variation av svarta och röda vinbär och italiensk maräng

HUSETS OSTAR
145:-

En selektion av husets ostar med hemgjord marmelad på fjolårets skörd

HEMGJORD GLASS & SORBET
65:-

En kula av vår hemgjorda glass eller sorbet

KAFFEGODIS
35:-

VI RESERVERAR OSS FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR ELLER ATT RÄTTER BLIR SLUTSÅLDA.
KÖKET ARBETAR MED FÄRSKA RÅVAROR OCH VI KOMPROMISSAR ALDRIG MED KVALITÉN.
VISSA RÅVARORS TILLGÄNGLIGHET KAN DÄRMED VARIERA
.​

HAR DU NÅGON MATALLERGI ELLER VILL DU VETA EXAKT VAD MATEN INNEHÅLLER? FRÅGA OSS GÄRNA.

 

Högtidsmeny

FRU AMALIAS KLASSISKA JULBORD

Presentkort
Presentkort

När eftermiddagen övergått i decemberkvällens mörker bjuds ni in till ert linneklädda bord i hotellets matsal. Här skålar ni i glögg innan ni serveras Fru Amalias klassiska julbord med alla julens delikatesser.

*

 

Julbordet på Hotel Amalias Hus serveras vid ert bord i form av en dignande femrätters middag med hemmagjord sill, julskinka, sylta, köttbullar, prinskorv, revbensspjäll, lax, Janssons, pajer, hembakat vörtbröd, och mycket mycket mer som hör julen till.

*

Efter maten vankas hotellets uppskattade och välfyllda delikatessbord. I kylen finns såväl kyld julöl som frostad akvavit och även många trevliga lokalproducerade och alkoholfria alternativ ifrån äppledalen strax utanför Gränna. 

***

Grevskapets skafferi

Vi är stolta medlemmar av Regional Matkultur Småland där vi i vårt kök arbetar för att lyfta fram våra lokala smaker. Hos oss kan du därför njuta av närproducerade råvaror som kommer från mindre matproducenter som ligger i och runtom Gränna och dess vackra omgviningar.
Vi hoppas att den mångfald som vår region erbjuder ger dig en kulinarisk upplevelse som du kommer att minnas och bära med dig.
Vi är stolta medlemmar av Regional Matkultur Småland där vårt kök arbetar för att lyfta fram våra lokala smaker.

 

Hos oss kan du därför njuta av närproducerade råvaror som kommer från mindre matproducenter som ligger i och runtom Gränna och dess vackra omgivningar.

 

Vi hoppas att den mångfald som vår region erbjuder ger dig en kulinarisk upplevelse som du kommer att minnas och bära med dig.

 

- Smaklig spis!

 

Du kan läsa mer om de lokala matproducenter vi samarbetar med här
 

 

VIN- & DRYCKESMENY

Vänligen kontakta oss så skickar vi gärna vår dryckesmeny till dig. 

@amaliashus

MENY

STÖRRE SÄLLSKAP

Har ni bokat ett arrangemang och är fler än 8 personer så väljer ni ifrån vår meny för större sällskap. De rätter ni väljer serveras till samtliga i sällskapet. Kontakta oss så skickar vi gärna vår meny till dig. 

@amaliashus