Matsal_edited.jpg
ÖPPETTIDER

Hotellets kök är öppet:

Tisdag - lördag kväll: 18.00 -21.00 

Söndag & måndag: stängt

Vi har inte öppet för lunch.

Under sommaren mellan 29/6 -27/8 
serverar vi vår á la carte tisdag - lördag. 

Övrig tid på året: 

Serverar vi en klassisk á la carte på fredagar och lördagar och under vardagskvällarna erbjuder vi våra gäster plâts du jour.

Notera att ordinarie öppettider kan komma att variera beroende på Folkhälsomyndighetens direktiv och restriktioner under Coronapandemin. 

BORDSBOKNING

Vill ni gärna äta hos oss under ert besök? Då rekommenderar vi att du bokar bord i förväg då vi har ett litet men mycket populärt kök och vi annars inte kan garantera er plats i vår matsal.

Under helger med hög beläggning erbjuder vi två sittningstider. Om ni vet att ni antingen vill äta tidigt eller sent, infomera oss gärna om det då det är först till kvarn på sittningstiderna.

SPECIALKOST

För att kunna garantera er bästa service i såväl matsal som vid frukost, behöver vi få information om eventuell matallergi och önskemål om specialkost senast dagen innan er ankomst.

Vi har alltid vegetariska och veganska alternativ utöver vår á la carte-meny. Fråga oss gärna!

Vintermeny

À LA CARTE
 SERVERAS FRE & LÖR 

 

FÖRRÄTTER

LÖJROM FRÅN KALIX
225:-

Med klassiska tillbehör

SKOGENS SKÖRD
175:-

Gräddragna kantareller på smörstekt toast med lagrad ostkräm  och portvinssirap

BAKAT LANTÄGG & VINTERTRYFFEL
165:-

Bakat lantägg från bröderna Hyltbrings gård i Aneby med karamelliserad grädde, brynt smör, pommes paille och nyriven italiensk vintertryffel

VARMRÄTTER

KYCKLING PAILLARD
285:-

Tunn halstrad citronmarinerad majskyckling med husets kryddsmör, confiterad potatis, ruccola och silverlök

HÄLLEFLUNDRA
310:-

Smörbakad hälleflundra med brynt smörsabayonne, syrad  svamp, forellrom och pommes duchesse

RISOTTO"TOSCANO"
265:-

Krämig risotto med pumpa och rostad hasselnöt, friterad svartkål och chevré

EFTERRÄTTER

HUSETS CRÈME BRÛLÉE
115:-

Vanillj, Grand Marnier och apelsin

MILLE FEUILLE 
115:-

Calvadosinkokt svenskt äpple på sprödbakad smördeg, crème pâtissière med vanilj, rostad mandel och kallpressad äppelcider från Rudenstams odlingar  i  äppledalen

SORBET
65:-

En kula av kvällens sorbet

KAFFEGODIS
35:-

Kaffegodis, husets egna choklad med kvällens smak

VI RESERVERAR OSS FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR ELLER ATT RÄTTER BLIR SLUTSÅLDA.
KÖKET ARBETAR MED FÄRSKA RÅVAROR OCH VI KOMPROMISSAR ALDRIG MED KVALITÉN.
VISSA RÅVARORS TILLGÄNGLIGHET KAN DÄRMED VARIERA
.​

HAR DU NÅGON MATALLERGI ELLER VILL DU VETA EXAKT VAD MATEN INNEHÅLLER? FRÅGA OSS GÄRNA.

 

Högtidsmenyer

ALLA HJÄRTANS DAG

LÖRDAG 13 FEB

Kalix löjrom 
med potatiskräm, bakat lantägg, brynt smör och ramslöksemulsion

Höeldad råbiff
på brynt surdeg med sotad lökmajonäs, svart trumpetsvamp, kapris, syrad silverlök och krasse

Rosastekt hjortfilé
med ljus madeirasky, potatisfondant, friterad kalvbräss och variation på morot

Minipavlova

med passionsfrukt och färska bär

Jordgubb, choklad

& våffla

KLASSISK PÅSKMIDDAG

FRE, LÖR & SÖN

2-4 APRIL

Publiceras inom kort. 

VALBORGSMÄSSOAFTON

FRE 30 APRIL

Publiceras inom kort. 

Grevskapets skafferi

Vi är stolta medlemmar av Regional Matkultur Småland där vi i vårt kök arbetar för att lyfta fram våra lokala smaker. Hos oss kan du därför njuta av närproducerade råvaror som kommer från mindre matproducenter som ligger i och runtom Gränna och dess vackra omgviningar.
Vi hoppas att den mångfald som vår region erbjuder ger dig en kulinarisk upplevelse som du kommer att minnas och bära med dig.
Vi är stolta medlemmar av Regional Matkultur Småland där vårt kök arbetar för att lyfta fram våra lokala smaker. Hos oss kan du därför njuta av närproducerade råvaror som kommer från mindre matproducenter som ligger i och runtom Gränna och dess vackra omgivningar. Vi hoppas att den mångfald som vår region erbjuder ger dig en kulinarisk upplevelse som du kommer att minnas och bära med dig.

 

- Smaklig spis!
 

 

VIN- & DRYCKESMENY

Vänligen kontakta oss så skickar vi gärna vår dryckesmeny till dig. 

@amaliashus

MENY

STÖRRE SÄLLSKAP

Har ni bokat ett arrangemang och är fler än 8 personer så väljer ni ifrån vår meny för större sällskap. De rätter ni väljer serveras till samtliga i sällskapet. Kontakta oss så skickar vi gärna vår meny till dig. 

@amaliashus

Kontakt

Tel: +46 (0) 390 413 23 

Email: info@amaliashus.se

Brahegatan 2 | 563 32 Gränna

Följ oss

#amaliashus

© 2023 by Hotel Amalias Hus