ÖPPETTIDER

Hotellets kök är öppet:

Tisdag - lördag kväll 19.00 -21.00 

Söndag & måndag:  stängt

Fredagar & lördagar serverar vi en klassisk á la carte och under vardagskvällarna erbjuder vi våra gäster plât du jour.

BORDSBOKNING

Vill ni gärna äta hos oss under ert besök? Då rekommenderar vi att du bokar bord i förväg då vi har ett litet men mycket populärt kök och vi annars inte kan garantera er plats i vår matsal.

Under helger med hög beläggning erbjuder vi två sittningstider. Om ni vet att ni antingen vill äta tidigt eller sent, infomera oss gärna om det då det är först till kvarn på sittningstiderna.

SPECIALKOST

För att kunna garantera er bästa service i såväl matsal som vid frukost, behöver vi få information om eventuell matallergi och önskemål om specialkost senast dagen innan er ankomst.

Vi har alltid vegetariska och veganska alternativ utöver vår á la carte-meny. Fråga oss gärna!

Helgmeny

​Á LA CARTE | SERVERAS UNDER HELGER 

FÖRRÄTTER

CHEVRÉ
135:-

Smördegtartelette med chevréost, rostade valnötter, honung och timjan

SKOGENS GULD
145:-

Gräddragna kantareller från Grevskapets skogar på smörstekt toast med portvinssirap

S.O.S
175:-

Tre sorters sill, lagrad ost, kavring, smör och nykokt potatis

VARMRÄTTER

HJORT
365:-

Rosastekt hjortfilé med jägmästarsås, havtorn, variationer av kål och rostad fänkålsgratäng

SVENSK KYCKLING
325:-

Svenskt majskycklingbröst serveras med blancherad brysselkål, sauce dijonaise och rostad potatis

LAX FRÅN NORGE
285:-

Pocherad norsk fjordlax med hummersås, smörbakad kål och palsternackspuré

SVAMPRISOTTO
225:-

Krämig risotto med smörstekt skogssvamp

EFTERRÄTTER

ÄPPELTRÄDGÅRDENS SKÖRD
125:-

Calvadosflamberade äpplen från vår trädgård med vaniljglass från Grenna glass, och rostad mandel

AU CHOCOLATE
115:-

Mörk italiensk chokladtarte med bärcoullis

SORBET
65:-

En kula av kvällens sorbet

KAFFEGODIS
35:-

Kaffegodis, husets egna choklad med kvällens smak

 

HAR DU NÅGON MATALLERGI ELLER VILL DU VETA EXAKT VAD MATEN INNEHÅLLER? FRÅGA OSS GÄRNA.

Grevskapets skafferi

Vi är stolta medlemmar av Regional Matkultur Småland där vi i vårt kök arbetar för att lyfta fram våra lokala smaker. Hos oss kan du därför njuta av närproducerade råvaror som kommer från mindre matproducenter som ligger i och runtom Gränna och dess vackra omgviningar.
Vi hoppas att den mångfald som vår region erbjuder ger dig en kulinarisk upplevelse som du kommer att minnas och bära med dig.
Vi är stolta medlemmar av Regional Matkultur Småland där vårt kök arbetar för att lyfta fram våra lokala smaker. Hos oss kan du därför njuta av närproducerade råvaror som kommer från mindre matproducenter som ligger i och runtom Gränna och dess vackra omgivningar. Vi hoppas att den mångfald som vår region erbjuder ger dig en kulinarisk upplevelse som du kommer att minnas och bära med dig.

 

- Smaklig spis!
 

Högtidsmenyer

 
 FRU AMALIAS KLASSISKA JULBORD

Julbordet påHotel Amalias Hus serveras vid ert bord i form av en dignande trerätters middag med hemmagjord sill, julskinka, sylta, köttbullar, prinskorv, revbensspjäll, lax, Janssons, pajer, hembakat vörtbröd, och mycket mycket mer som hör julen till.
Efter maten vankas hotellets uppskattade och välfyllda delikatessbord.

Om du vill veta mer om vår julweekend där det också ingår boende kan du klicka här.

Om ni är ett större sällskap kan vi givetvis ordna en traditionell buffé om så önskas.

ALLA HJÄRTANS DAG

2020

Publiceras inom kort.

VIN- & DRYCKESMENY

Vänligen kontakta oss så skickar vi gärna vår dryckesmeny till dig. 

@amaliashus

MENY

STÖRRE SÄLLSKAP

Har ni bokat ett arrangemang och är fler än 8 personer så väljer ni ifrån vår meny för större sällskap. De rätter ni väljer serveras till samtliga i sällskapet. Kontakta oss så skickar vi gärna vår meny till dig. 

@amaliashus

Kontakt

Tel: +46 (0) 390 413 23 

Email: info@amaliashus.se

Brahegatan 2 | 563 32 Gränna

Följ oss

#amaliashus

© 2023 by Hotel Amalias Hus