


ÖPPETTIDER
Hotellets kök är öppet för á la carte tisdag - lördag 17.00 - 23.00
På söndagar-måndagar erbjuds en reducerad meny mellan
kl. 17.30 - sent
Hotellets restaurang är exklusiv för hotellets gäster och vi rekommenderar er att boka bord för att säkerställa en plats i matsalen.
BORDSBOKNING
Vill ni gärna äta hos oss under ert besök? Då rekommenderar vi att du bokar bord i förväg då vi har ett litet men mycket populärt kök och vi annars inte kan garantera er plats i vår matsal.
Under helger med hög beläggning erbjuder vi två sittningstider. Om ni vet att ni antingen vill äta tidigt eller sent, infomera oss gärna om det då det är först till kvarn på sittningstiderna.
SPECIALKOST
För att kunna garantera er bästa service i såväl matsal som vid frukost, behöver vi få information om eventuell matallergi och önskemål om specialkost senast dagen innan er ankomst.
Vi har alltid vegetariska och veganska alternativ utöver vår á la carte-meny. Fråga oss gärna!
Meny
À LA CARTE
SERVERAS TIS - LÖR
FÖRRÄTTER
VIT SPARRIS
210:-
Vit sparris serveras med hollandaise, brynt smör och rostad Valenciamandel
PILGRIMSMUSSLA
210:-
Halstrad pilgrimsmussla serveras med äggkräm med smak av citron och toppas med Pommes Pailles, brynt smör och vit tryffelolja
VINTERNS SOPPA
185:-
Krämig sparrissoppa med halstrad grön sparris, fransk grädde och krutonger av hembakt brioche
VARMRÄTTER
FRÅN BONDEN
395:-
Rosastekt kalventrecôte serveras med potatiskaka, varition på rotfrukter och grönpepparsås
FRÅN SJÖN
375:-
Smörstekt enkelpanerad torskrygg med kräm på blomkål, sallad på maché, sockerärta, dill och vinteräpple serveras med sauce Chablis och laxrom
FRÅN SKÖRDEN
255:-
Krämig risotto pomodoro med tomat, saffran, citron och timjan, 30 månaders lagrad parmesan samt smör- och vitlöksbakad augbergine
EFTERRÄTTER
PÄRON
120:-
Smörstekt sockerkaka, Cognacsflamberade päron, grädde, päronsirap och söta smulor
CRÈME BRÛLÉE
125:-
Crème brûlée med smak av apelsin och Grand Marnier
HUSETS OSTAR
155:-
En selektion av husets ostar med hemgjord marmelad på fjolårets skörd
GLASS & SORBET
75:-
En kula av vår hemgjorda glass eller sorbet
Praliner från Gränna Chokladmakeri
KAFFEGODIS
1st | 45:-
3st | 120:-
VI RESERVERAR OSS FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR ELLER ATT RÄTTER BLIR SLUTSÅLDA.
KÖKET ARBETAR MED FÄRSKA RÅVAROR OCH VI KOMPROMISSAR ALDRIG MED KVALITÉN.
VISSA RÅVARORS TILLGÄNGLIGHET KAN DÄRMED VARIERA.
HAR DU NÅGON MATALLERGI ELLER VILL DU VETA EXAKT VAD MATEN INNEHÅLLER? FRÅGA OSS GÄRNA.
Högtidsmeny
PÅSKMENY
SERVERAS 18:e, 19:e & 20:e
APRIL 2025
MENY
FÖRSTA FÖRRÄTT
Gravad lax
serveras med bakad äggula, syrad lök och Västerbottensost
*
ANDRA FÖRRÄTT
Smör- och citronbakad vit sparris
med tryfflad hollandaise, rökta smulor och ramslök
*
VARMRÄTT
Vårkyckling från Bjäre
serveras med en sky på Calvados, smörslungade primörer
samt potatis- och jordärtskockskräm
*
EFTERRÄTT
Vit choklad & rabarber
***
Pris för externa gäster som inte bor på hotellet
725:- per person
Grevskapets skafferi
Regional Matkultur Småland där vårt kök arbetar för att lyfta fram våra lokala smaker. Vi är stolta medlemmar av
Hos oss kan du därför njuta av närproducerade råvaror som kommer från mindre matproducenter som ligger i och runtom Gränna och dess vackra omgivningar.
Vi hoppas att den mångfald som vår region erbjuder ger dig en kulinarisk upplevelse som du kommer att minnas och bära med dig.
- Smaklig spis!
Du kan läsa mer om de lokala matproducenter vi samarbetar med här.


MENY
STÖRRE SÄLLSKAP
Har ni bokat ett arrangemang och är fler än 8 personer så väljer ni ifrån vår meny för större sällskap. De rätter ni väljer serveras till samtliga i sällskapet. Kontakta oss så skickar vi gärna vår meny till dig.