
ÖPPETTIDER
Hotellets kök är öppet:
Tis - lör kväll: 18.00 -21.00
Måndag & söndag: stängt
Vi har inte öppet för lunch.
Under sommaren t.o.m. den 27/8 serverar vi vår á la carte tis - sön.
Övrig tid på året serverar vi en klassisk á la carte på fredagar och lördagar och under vardagskvällarna erbjuder vi våra gäster plât du jour.
BORDSBOKNING
Vill ni gärna äta hos oss under ert besök? Då rekommenderar vi att du bokar bord i förväg då vi har ett litet men mycket populärt kök och vi annars inte kan garantera er plats i vår matsal.
Under helger med hög beläggning erbjuder vi två sittningstider. Om ni vet att ni antingen vill äta tidigt eller sent, infomera oss gärna om det då det är först till kvarn på sittningstiderna.
SPECIALKOST
För att kunna garantera er bästa service i såväl matsal som vid frukost, behöver vi få information om eventuell matallergi och önskemål om specialkost senast dagen innan er ankomst.
Vi har alltid vegetariska och veganska alternativ utöver vår á la carte-meny. Fråga oss gärna!
Meny
À LA CARTE
SERVERAS TIS - LÖR
FÖRRÄTTER
FOIE GRAS
195:-
Mousse på foie gras serverad på smörsstekt brioche med grön äppelcoulis och pommes paille
TARTAR
185:-
Råbiff på smålänsk oxfile.
Serveras med smörstekt brioche, picklad kantarell, rökt majonäs, kräm på bakad äggula, samt toppas med potatis krisp
SKÖRDESOPPA
195:-
Krämig soppa på Muscatpumpa och Karl-Johansvamp, krutonger av brioche, fransk grädde och rostade pumpafrön
VARMRÄTTER
FRÅN FÄLTET
245:-
Kräm på jordärtskocka med belugalinser, rostade rotfrukter, getost, samt mandelpotatischips
FRÅN SKOGEN
395:-
Småländsk hjortfilé serveras med variation på palsternacka, syrad höstsvamp, samt sås på hjortjus och björnbär
FRÅN GÅRDEN
265:-
Nattbakad oxkind serverad med potatispuré smaksatt med pepparrot, rostad rotselleri, sås på oxjus, samt pärllök.
FRÅN SJÖN
345:-
Halstrad gös serverad med syrad fänkål, mandelpotatis, bakad spetskål, samt sauce Chablis
EFTERRÄTTER
CHOKLAD & CITRUS
115:-
Chokladtarte med apelsinganache, rostad choklad och kökets apelsinsorbet
SMÅLAND
115:-
Husets bakade ostkaka med variation på hallon och crème pâtissière
HUSETS OSTAR
145:-
En selektion av husets ostar med hemgjord marmelad på fjolårets skörd
HEMGJORD GLASS & SORBET
65:-
En kula av vår hemgjorda glass eller sorbet
KAFFEGODIS
35:-
VI RESERVERAR OSS FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR ELLER ATT RÄTTER BLIR SLUTSÅLDA.
KÖKET ARBETAR MED FÄRSKA RÅVAROR OCH VI KOMPROMISSAR ALDRIG MED KVALITÉN.
VISSA RÅVARORS TILLGÄNGLIGHET KAN DÄRMED VARIERA.
HAR DU NÅGON MATALLERGI ELLER VILL DU VETA EXAKT VAD MATEN INNEHÅLLER? FRÅGA OSS GÄRNA.
Högtidsmeny
ALLA HJÄRTANS DAG
SERVERAS 11:e & 14:e FEBRUARI
2023
MENY
FÖRSTA FÖRRÄTT
Tartar på tonfisk, koriander, mango och syrad gurka
ANDRA FÖRRÄTT
Consommé med anka, potatisknyte, persilja och bovete
FÖRSTA VARMRÄTT
Marulk serverad med en krämig vitvinsrisotto, riven svart tryffel och salladsärta
ANDRA VARMRÄTT
Rosastekt lammfilé med kräm på jordärtskocka som serveras med sås på jus från lamm och mörk choklad
EFTERRÄTT
Ljus mousse med choklad, salt karamell, hasselnöt och hallon
*
Grevskapets skafferi
Regional Matkultur Småland där vårt kök arbetar för att lyfta fram våra lokala smaker. Vi är stolta medlemmar av
Hos oss kan du därför njuta av närproducerade råvaror som kommer från mindre matproducenter som ligger i och runtom Gränna och dess vackra omgivningar.
Vi hoppas att den mångfald som vår region erbjuder ger dig en kulinarisk upplevelse som du kommer att minnas och bära med dig.
- Smaklig spis!
Du kan läsa mer om de lokala matproducenter vi samarbetar med här.


MENY
STÖRRE SÄLLSKAP
Har ni bokat ett arrangemang och är fler än 8 personer så väljer ni ifrån vår meny för större sällskap. De rätter ni väljer serveras till samtliga i sällskapet. Kontakta oss så skickar vi gärna vår meny till dig.