ÖPPETTIDER
Hotellets kök är öppet:
Tisdag - lördag kväll: 18.00 -21.00
Söndag & måndag: stängt
Vi har inte öppet för lunch.
Under sommaren mellan 29/6 -27/8
serverar vi vår á la carte tisdag - lördag.
Övrig tid på året:
Serverar vi en klassisk á la carte på fredagar och lördagar och under vardagskvällarna erbjuder vi våra gäster plâts du jour.
Notera att ordinarie öppettider kan komma att variera beroende på Folkhälsomyndighetens direktiv och restriktioner under Coronapandemin.
BORDSBOKNING
Vill ni gärna äta hos oss under ert besök? Då rekommenderar vi att du bokar bord i förväg då vi har ett litet men mycket populärt kök och vi annars inte kan garantera er plats i vår matsal.
Under helger med hög beläggning erbjuder vi två sittningstider. Om ni vet att ni antingen vill äta tidigt eller sent, infomera oss gärna om det då det är först till kvarn på sittningstiderna.
SPECIALKOST
För att kunna garantera er bästa service i såväl matsal som vid frukost, behöver vi få information om eventuell matallergi och önskemål om specialkost senast dagen innan er ankomst.
Vi har alltid vegetariska och veganska alternativ utöver vår á la carte-meny. Fråga oss gärna!
Vintermeny
À LA CARTE
SERVERAS FRE & LÖR
FÖRRÄTTER
LÖJROM FRÅN KALIX
225:-
Med klassiska tillbehör
PILGRIMSMUSSLA
175:-
Halstrad pilgrimsmussla med syrad äggkräm, brynt sojasmör och pommes paille
BAKAT LANTÄGG & VINTERTRYFFEL
165:-
Bakat lantägg från bröderna Hyltbrings gård i Aneby med karamelliserad grädde, brynt smör, pommes paille och nyriven italiensk vintertryffel
VARMRÄTTER
KYCKLING PAILLARD
285:-
Tunn halstrad citronmarinerad majskyckling med husets kryddsmör, confiterad potatis, ruccola och silverlök
TORSKRYGG
310:-
Smörbakad torskrygg med sauce Chablis, forellrom, bakad kål och pommes duchesse
SVENSK OXFILÈ
Tornedo på svensk oxfilé, maderiasky, pommes fondant och halstrad morot.
RISOTTO"TOSCANO"
265:-
Krämig risotto med pumpa och rostad hasselnöt, friterad svartkål och chevré
EFTERRÄTTER
HUSETS CRÈME BRÛLÉE
115:-
Vanillj, Grand Marnier och apelsin
CHOKLAD
115:-
Chokladbrownie med hallonchantilly, hallonkräm, hemgjord maräng och smulor av rostad mörk choklad
SORBET
65:-
En kula av kvällens sorbet
KAFFEGODIS
35:-
Kaffegodis, husets egna choklad med kvällens smak
VI RESERVERAR OSS FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR ELLER ATT RÄTTER BLIR SLUTSÅLDA.
KÖKET ARBETAR MED FÄRSKA RÅVAROR OCH VI KOMPROMISSAR ALDRIG MED KVALITÉN.
VISSA RÅVARORS TILLGÄNGLIGHET KAN DÄRMED VARIERA.
HAR DU NÅGON MATALLERGI ELLER VILL DU VETA EXAKT VAD MATEN INNEHÅLLER? FRÅGA OSS GÄRNA.
Högtidsmenyer
KLASSISK PÅSKMIDDAG
FRE & LÖR
2-3 APRIL
Vildsvinspaté på smörstekt brioche med pistage och plommon
*
Savoyskål, svamp- och boveteroulad med skogssvampsconsommé
*
Rökt och svartrostad potatis, krämigt ägg, smetana
och gräslöksskum
*
Rosastekta lammracks med sås på toppmurklor, potatisgratäng,
och rostad palsternacka
*
Smör- och hasselnötskaka
med aprikos
*
VALBORGSMÄSSOAFTON
FRE 30 APRIL
Publiceras inom kort.
KLASSISKT
MIDSOMMARFIRANDE
FREDAG 25 JUNI
Meny kommer inom kort.
Grevskapets skafferi
Regional Matkultur Småland där vårt kök arbetar för att lyfta fram våra lokala smaker. Hos oss kan du därför njuta av närproducerade råvaror som kommer från mindre matproducenter som ligger i och runtom Gränna och dess vackra omgivningar. Vi hoppas att den mångfald som vår region erbjuder ger dig en kulinarisk upplevelse som du kommer att minnas och bära med dig. Vi är stolta medlemmar av
- Smaklig spis!
MENY
STÖRRE SÄLLSKAP
Har ni bokat ett arrangemang och är fler än 8 personer så väljer ni ifrån vår meny för större sällskap. De rätter ni väljer serveras till samtliga i sällskapet. Kontakta oss så skickar vi gärna vår meny till dig.