ÖPPETTIDER
Hotellets kök är öppet för á la carte tisdag - lördag 17.00 - 23.00
På söndagar-måndagar erbjuds en reducerad meny mellan
kl. 17.30 - sent
Hotellets restaurang är exklusiv för hotellets gäster och vi rekommenderar er att boka bord för att säkerställa en plats i matsalen.
BORDSBOKNING
Vill ni gärna äta hos oss under ert besök? Då rekommenderar vi att du bokar bord i förväg då vi har ett litet men mycket populärt kök och vi annars inte kan garantera er plats i vår matsal.
Under helger med hög beläggning erbjuder vi två sittningstider. Om ni vet att ni antingen vill äta tidigt eller sent, infomera oss gärna om det då det är först till kvarn på sittningstiderna.
SPECIALKOST
För att kunna garantera er bästa service i såväl matsal som vid frukost, behöver vi få information om eventuell matallergi och önskemål om specialkost senast dagen innan er ankomst.
Vi har alltid vegetariska och veganska alternativ utöver vår á la carte-meny. Fråga oss gärna!
Meny
À LA CARTE
SERVERAS TIS - LÖR
FÖRRÄTTER
LAXTARTAR
195:-
Laxtartar med syrad gurka, friterad kapris, dillmajonnäs och silverlök
OXSVANS
195:-
Oxsvansconsommé med potatis- och oxsvansknyte, bovetekrisp samt sotad purjolök
GRAVAD BIFF
210:-
Gravad ryggbiff med syrade senapsfrön, pommes pailles, bakad äggula samt rosmarinsmajonnäs
KÅLROT
185:-
Rostad kålrot med rosmarinsmajonnäs, syrad rättika, krispig schalottenlök och sotad purjolök
VARMRÄTTER
FRÅN SKOGEN
375:-
Hjortfilé med palsternackskräm, rökt rödkål, halstrad pärllök samt björnbärsreduktion
FRÅN SJÖN
345:-
Torskfilé med blomkålskräm, rostad blomkål, syrad rättika, grönkålschips och brynt smörsås
FRÅN FÄLTEN
285:-
Potatis- och rostad lökkräm med gulasch på bakade grönsaker, chips på jordärtskocka och syrad silverlök
EFTERRÄTTER
VINTERDRÖM
120:-
Mörk chokladmousse med plommon- och björnbärsreduktion, pepparkakscrunch och chokladchips
CRÈME BRÛLÉE
120:-
Crème brûlée med smak av kaffe, kardemumma och brandy
HUSETS OSTAR
155:-
En selektion av husets ostar med hemgjord marmelad på fjolårets skörd
GLASS & SORBET
65:-
En kula av vår hemgjorda glass eller sorbet
Praliner från Gränna Chokladmakeri
KAFFEGODIS
1st | 45:-
3st | 120:-
VI RESERVERAR OSS FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR ELLER ATT RÄTTER BLIR SLUTSÅLDA.
KÖKET ARBETAR MED FÄRSKA RÅVAROR OCH VI KOMPROMISSAR ALDRIG MED KVALITÉN.
VISSA RÅVARORS TILLGÄNGLIGHET KAN DÄRMED VARIERA.
HAR DU NÅGON MATALLERGI ELLER VILL DU VETA EXAKT VAD MATEN INNEHÅLLER? FRÅGA OSS GÄRNA.
Högtidsmeny
PÅSKMENY
SERVERAS 29:e & 30:e MARS 2024
FÖRSTA SERVERING
Husets egengravade makrill
med dillmajonnäs, svartrot och variation på schalotten- & silverlök
*
ANDRA SERVERING
Krämig soppa på pepparrot med oxsvansknyte,
pepparrotschips och syrad grädde
*
TREDJE SERVERING
Torskrygg serveras med jordärtskockskräm,
gräslöksvelouté, laxrom och syrad jordärtskocka
*
FJÄRDE SERVERING
Lammfilé med gratin dauphinois på mandelpotatis,
reduktion på rosmarin och marinerad rödbeta
*
FEMTE SERVERING
Paris Brest,
pistagechantilly, hallon och rostad pistage
***
Grevskapets skafferi
Regional Matkultur Småland där vårt kök arbetar för att lyfta fram våra lokala smaker. Vi är stolta medlemmar av
Hos oss kan du därför njuta av närproducerade råvaror som kommer från mindre matproducenter som ligger i och runtom Gränna och dess vackra omgivningar.
Vi hoppas att den mångfald som vår region erbjuder ger dig en kulinarisk upplevelse som du kommer att minnas och bära med dig.
- Smaklig spis!
Du kan läsa mer om de lokala matproducenter vi samarbetar med här.
MENY
STÖRRE SÄLLSKAP
Har ni bokat ett arrangemang och är fler än 8 personer så väljer ni ifrån vår meny för större sällskap. De rätter ni väljer serveras till samtliga i sällskapet. Kontakta oss så skickar vi gärna vår meny till dig.