top of page
Matsal_edited.jpg
ÖPPETTIDER

Hotellets kök är öppet för á la carte tisdag - lördag  17.00 - 23.00

 

På söndagar-måndagar erbjuds en reducerad meny mellan

kl. 17.30 - sent

 

Hotellets restaurang är exklusiv för hotellets gäster och vi rekommenderar er att boka bord för att säkerställa en plats i matsalen.

BORDSBOKNING

Vill ni gärna äta hos oss under ert besök? Då rekommenderar vi att du bokar bord i förväg då vi har ett litet men mycket populärt kök och vi annars inte kan garantera er plats i vår matsal.

Under helger med hög beläggning erbjuder vi två sittningstider. Om ni vet att ni antingen vill äta tidigt eller sent, infomera oss gärna om det då det är först till kvarn på sittningstiderna.

SPECIALKOST

För att kunna garantera er bästa service i såväl matsal som vid frukost, behöver vi få information om eventuell matallergi och önskemål om specialkost senast dagen innan er ankomst.

Vi har alltid vegetariska och veganska alternativ utöver vår á la carte-meny. Fråga oss gärna!

Meny

À LA CARTE
SERVERAS TIS - LÖR 

HELGMENY

FÖRRÄTTER

LAXTARTAR

195:-

Laxtartar med syrad gurka, friterad kapris, dillmajonnäs och silverlök

OXSVANS

195:-

Oxsvansconsommé med potatis- och oxsvansknyte, bovetekrisp samt sotad purjolök

GRAVAD BIFF

210:-

Gravad ryggbiff med syrade senapsfrön, pommes pailles, bakad äggula samt rosmarinsmajonnäs 

KÅLROT
185:-

Rostad kålrot med rosmarinsmajonnäs, syrad rättika, krispig schalottenlök och sotad purjolök

VARMRÄTTER

FRÅN SKOGEN
375:-

Hjortfilé med palsternackskräm, rökt rödkål, halstrad pärllök samt björnbärsreduktion

FRÅN SJÖN
345:-

Torskfilé med blomkålskräm, rostad blomkål, syrad rättika, grönkålschips och brynt smörsås

FRÅN FÄLTEN
285:-

Potatis- och rostad lökkräm med gulasch på bakade grönsaker, chips på jordärtskocka och syrad silverlök

EFTERRÄTTER

VINTERDRÖM
120:-

Mörk chokladmousse med plommon- och björnbärsreduktion, pepparkakscrunch och chokladchips

CRÈME BRÛLÉE
120:-

Crème brûlée med  smak av  kaffe, kardemumma och brandy

HUSETS OSTAR
155:-

En selektion av husets ostar med hemgjord marmelad på fjolårets skörd

GLASS & SORBET
65:-

En kula av vår hemgjorda glass eller sorbet

Praliner från Gränna Chokladmakeri

KAFFEGODIS 
1st | 45:-
3st | 120:-

VI RESERVERAR OSS FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR ELLER ATT RÄTTER BLIR SLUTSÅLDA.
KÖKET ARBETAR MED FÄRSKA RÅVAROR OCH VI KOMPROMISSAR ALDRIG MED KVALITÉN.
VISSA RÅVARORS TILLGÄNGLIGHET KAN DÄRMED VARIERA
.​

HAR DU NÅGON MATALLERGI ELLER VILL DU VETA EXAKT VAD MATEN INNEHÅLLER? FRÅGA OSS GÄRNA.

Högtidsmeny

Högtidsmeny

PÅSKMENY

SERVERAS 29:e & 30:e MARS 2024

FÖRSTA SERVERING
 

Husets egengravade makrill
med dillmajonnäs, svartrot och variation på schalotten- & silverlök

*
ANDRA SERVERING

Krämig soppa på pepparrot med oxsvansknyte,
pepparrotschips och syrad grädde

*

TREDJE SERVERING

Torskrygg serveras med jordärtskockskräm,
gräslöksvelouté, laxrom och syrad jordärtskocka 

*

FJÄRDE SERVERING

Lammfilé med gratin dauphinois på mandelpotatis,
reduktion på rosmarin och marinerad rödbeta

*

FEMTE SERVERING

Paris Brest,
pistagechantilly, hallon och rostad pistage

***

Grevskapets skafferi

Vi är stolta medlemmar av Regional Matkultur Småland där vårt kök arbetar för att lyfta fram våra lokala smaker.

 

Hos oss kan du därför njuta av närproducerade råvaror som kommer från mindre matproducenter som ligger i och runtom Gränna och dess vackra omgivningar.

 

Vi hoppas att den mångfald som vår region erbjuder ger dig en kulinarisk upplevelse som du kommer att minnas och bära med dig.

 

- Smaklig spis!

 

Du kan läsa mer om de lokala matproducenter vi samarbetar med här
 

IMG_5036.JPG
HÖGTIDSMENYER

VIN- & DRYCKESMENY

Vänligen kontakta oss så skickar vi gärna vår dryckesmeny till dig. 

@amaliashus

MENY

STÖRRE SÄLLSKAP

Har ni bokat ett arrangemang och är fler än 8 personer så väljer ni ifrån vår meny för större sällskap. De rätter ni väljer serveras till samtliga i sällskapet. Kontakta oss så skickar vi gärna vår meny till dig. 

@amaliashus

bottom of page