TILLBAKA


Victoriasviten
Victoriasviten

Svit - Victoriasviten


Rumsfakta
Tv | Kakelugn | WIFI | Privat badrum | Jacuzzi | Dusch | Bluetooth-högtalare | Nespressomaskin


Skicka förfrågan

Historien bakom Victoriasviten

Victoriasviten, f.d. Parksviten, genomgick ett namnbyte för att hedra att kronprinsessan Victoria gästat oss i denna svit den 10 februari 2010.

När hotellets grundare, Bengt och Marianne Larsson, köpte gården 2001 gjorde de en mycket intressant upptäck på husets lilla vind. När de öppnade vindsluckan och fick se vad som gömde sig där uppe blev de mycket förvånade för kvar stod ett arbetsbord och halvfärdigt träsnidda möbler med det vackraste av hantverk. Verktygen låg prydligt uppradade på bordet redo att användas och de fann även en vacker kista som tillhört Systrarna Röding som ägde gården under 1850-talet. Det visade sig alltså att ingen varit på vinden på över 150 år.

Huset som Victoria Sviten finns i är en del av den gård som uppfördes 1769 som Grännas södra tullstation. Tullgränsen gick vid bäcken i Södra Parken utanför hotellets huvudbyggnad. Här fick omnejdens knallar och köpemän betala sin penning för att få sälja sina varor på Gränna torg. Vid tullstugan fanns också en port försedd med bom som fälldes upp när tullen erlagts.

Amalia Eriksson, polkagrisens moder bodde här på gården i 50 år och för det som idag är hotellets huvudbyggnad betalade hon 12 kr i hyra per år. I köket intill receptionen bakade Amalia världens första polkagris år 1859. Idag är fugerar det som hotellets restaurangkök. Hotellets namn ”Amalias Hus” var därför ett självklart och natuligt val.


Hotel Amalias Hus


GÅ TILLBAKA

Paket att boka med Victoriasviten

Påskweekend
Påskweekend
Sätt en extra guldkant på din vistelse
Sätt en extra guldkant på din vistelse
Fira midsommar på Amalias Hus
Fira midsommar på Amalias Hus
Sommarpaket på Amalias Hus
Sommarpaket på Amalias Hus
Klassiskt och romantiskt Afternoon Tea
Klassiskt och romantiskt Afternoon Tea


Epost Hotel Amalias Hus  Instagram  Facebook  Twitter  Vine  Spotify
Skapad av Paula Wijk