TILLBAKA


Grevens Kvart
Grevens Kvart

Dubbelrum Classic - Grevens Kvart


Rumsfakta
Tv | WIFI | Bluetooth-högtalare | Privat badrum | AC


Skicka förfrågan

Historien bakom Grevens Kvart

Rummet Grevens Kvart öppnades under juli 2011 och är därmed ett av hotellets allra senaste rum. Grevens Kvart ligger i fastigheten Greven vilken uppfördes 1903 och är Grännas första stenhus. I Grevens paradvåning återfinns idag hotellets konferensanläggning samt fyra hotellrum.

Rummet Grevens Kvart har fått sitt namn efter detta kvarter som från allra första början gått under namnet ”Kvarteret Greven”. Enligt en tomtkarta från 1701 bestod denna tomt av ett flertal trähus som under tidigt 1900-tal brann ner till grunden. Oscar Karlsson, även känd som Grosshandlare Karlsson, var ägare till ett av de nedbrunna trähusen och var snabb på att uppföra stadens allra första stenhus som stod färdig 1903. Grosshandlare Karlsson bedrev speceriaffär i husets gatuplan fram tills 1932.

Huset har från början alltid haft affärsrörelser i olika delar av fastigheten. Byggnaden har huserat en mjölkbar som bedrevs av Anna Karlsson, Levéns bar och matsal, Ritz matsalar, Rendahls glasmästeri och nu till sist hotellverksamhet.


Hotel Amalias Hus


GÅ TILLBAKA

Paket att boka med Grevens Kvart

Påskweekend
Påskweekend
Sätt en extra guldkant på din vistelse
Sätt en extra guldkant på din vistelse
Fira midsommar på Amalias Hus
Fira midsommar på Amalias Hus
Sommarpaket på Amalias Hus
Sommarpaket på Amalias Hus
Klassiskt och romantiskt Afternoon Tea
Klassiskt och romantiskt Afternoon Tea


Epost Hotel Amalias Hus  Instagram  Facebook  Twitter  Vine  Spotify
Skapad av Paula Wijk