top of page
DSC_8189(2)
DSC_8176(2)
DSC_8170
Tullkammaren

Våra Dubbelrum Classic har generösa 160-180cm breda kontinentalsängar med härliga kuddar och täcken med exklusiv dun- och fjäderfyllning. Varje rum har också en mindre sittgrupp, privat badrum som har inretts med handplockat kakel från Spanien samt dusch och toalett .

 

Rummen är unikt inredda i tidsenlig 1700-1800-talsstil där den historiska känslan möter alla moderna bekvämlighetsdetaljer för den medvetne resenären. Varje liten detalj är noga utvald och vår förhoppning är att du ska kunna uppleva en exklusiv och varm miljö på vårt eget speciella sätt. Med det som bakgrund så håller varje rum mycket hög klass i både material och möbelval, allt för att göra din vistelse hos oss så skön och minnesvärd som möjligt.

Våra dubbelrum ligger utspridda i våra tre vackra fastigheter.

SNABBFAKTA

MAX 2 PERSONER (+1 MED EXTRASÄNG)

SÄNGTYP: KINGSIZE

FRUKOST INGÅR ALLTID

EGET PRIVAT BADRUM MED DUSCH & WC

PLATTSKÄRMS-TV

KAKELUGN

GRATIS WIFI
EXKLUSIVA KROPPSSVÅRDSPRODUKTER FRÅN MOLTON BROWN, LONDON.

STORLEK: 23 KVM

INCHECKNING: 15.00
UTCHECKNING: 11.00

EGENSKAPER: NÄRA TILL HUVUDBYGGNAD OCH RESTAURANG. BELÄGET PÅ BOTTENPLAN.

Historien om Tullkammaren

Gården uppfördes år 1769 som Grännas södra tullstation och boplats åt den impopuläre Tullmästaren Brusin. Tullgränsen för Gränna gick då vid bäcken i Södra Parken utanför hotellets huvudbyggnad och här fick omnejdens knallar och köpmän betala sin penning för att få sälja sina varor på Gränna torg. Vid tullstugan fanns också en port försedd med bom som Brusin fällde upp när tullen erlagts. Vad gällde tullavgiften var dock Visingsöborna mycket listiga och undgick tullavgiften genom att lägga till vid Mellby brygga norr om Gränna för att sedan saluföra sina varor i trakten.

 

Inne i Gränna var det var ofta mycket bråk och superi med i bilden och Brusin ska ofta högljutt ha uttryckt ”Måtte Gud förläna mig en bättre ort än Gränna”. Gud bönhörde snart tulltjänstemannen som redan efter några få år i Gränna blev smittad av pesten och förpassades till de sälla jaktmarkerna.

 

Under senare år bröt ryska krigsfångar i Gränna ner det kraftiga tullstaket som omringade staden och eldade upp det för att inte frysa ihjäl under den kalla vintern. Och snart försvann även tullstationens funktion.

Ibland under nattetid hörs Tullmästare Brusin’s tunga steg uppför trappan i hotellets restaurang. Det sägs att han inte kommer kunna vila förrän hans önskan om en ny förläning beviljas...

bottom of page