top of page
DSC_8774(2) (2)
DSC_8768
DSC_8779

Systrarna Röding

Våra Dubbelrum Classic har generösa 160-180cm breda kontinentalsängar med härliga kuddar och täcken med exklusiv dun- och fjäderfyllning. Varje rum har också en mindre sittgrupp, privat badrum som har inretts med handplockat kakel från Spanien samt dusch och toalett .

 

Rummen är unikt inredda i tidsenlig 1700-1800-talsstil där den historiska känslan möter alla moderna bekvämlighetsdetaljer för den medvetne resenären. Varje liten detalj är noga utvald och vår förhoppning är att du ska kunna uppleva en exklusiv och varm miljö på vårt eget speciella sätt. Med det som bakgrund så håller varje rum mycket hög klass i både material och möbelval, allt för att göra din vistelse hos oss så skön och minnesvärd som möjligt.

Våra dubbelrum ligger utspridda i våra tre vackra fastigheter.

SNABBFAKTA

MAX 2 PERSONER

SÄNGTYP: QUEENSIZE

FRUKOST INGÅR ALLTID

EGET PRIVAT BADRUM MED DUSCH & WC

PLATTSKÄRMS-TV

GRATIS WIFI
EXKLUSIVA KROPPSSVÅRDSPRODUKTER FRÅN MOLTON BROWN, LONDON.

STORLEK: 14
 KVM

INCHECKNING: 15.00
UTCHECKNING: 11.00

EGENSKAPER: TYST RUM

Historien om systrarna Röding

Systrarna Röding var två var två förnäma societetsfröknar som ofta reste runt och gästade olika bjudningar och sammankomster i trakten. Under 1800-talet var de ägare till gården och dess sju hus. Amalia Eriksson, polkagrisens moder, kom senare att hyra den gula huvudbyggnaden av systrarna. Hon betalade hon 12 kr i årshyra för huset och i köket intill receptionen bakade Amalia världens första polkagris år 1859.  Amalia bodde i huset i 50 år och det har sedan hennes tid kallats för "Amalias hus". Hotellets namn var därför ett självklart och naturligt val när det öppnades 2003.

bottom of page