top of page
DSC_8708(2)
DSC_8674
DSC_8806
DSC_8703
DSC_8729

Styrman Karlsson

Våra Dubbelrum Classic har generösa 160-180cm breda kontinentalsängar med härliga kuddar och täcken med exklusiv dun- och fjäderfyllning. Varje rum har också en mindre sittgrupp, privat badrum som har inretts med handplockat kakel från Spanien samt dusch och toalett .

 

Rummen är unikt inredda i tidsenlig 1700-1800-talsstil där den historiska känslan möter alla moderna bekvämlighetsdetaljer för den medvetne resenären. Varje liten detalj är noga utvald och vår förhoppning är att du ska kunna uppleva en exklusiv och varm miljö på vårt eget speciella sätt. Med det som bakgrund så håller varje rum mycket hög klass i både material och möbelval, allt för att göra din vistelse hos oss så skön och minnesvärd som möjligt.

Våra dubbelrum ligger utspridda i våra tre vackra fastigheter.

SNABBFAKTA

MAX 2 PERSONER (+1 MED EXTRASÄNG)

SÄNGTYP: KINGSIZE

FRUKOST INGÅR ALLTID

EGET PRIVAT BADRUM MED DUSCH & WC

PLATTSKÄRMS-TV

GRATIS WIFI
EXKLUSIVA KROPPSSVÅRDSPRODUKTER FRÅN MOLTON BROWN, LONDON.

STORLEK: 18
 KVM

INCHECKNING: 15.00
UTCHECKNING: 11.00

EGENSKAPER: TYST RUM

Historien om Styrman Karlsson

Styrman Karlsson var en mycket berest skeppare som under sin livstid seglade på alla de sju haven. I trakten var han dock mer känd, eller ökänd kanske vi ska säga, som en kvinnokarl som ofta sågs på stadens nöjesetablissemang när han inte var ute till havs. Styrman Karlsson bodde i detta hus och arbetade då på Ångfartyget S/S Motala Express där han också avslutade sin karriär. S/S Motala Express sjösattes 24 juli 1895 och är fortfarande i bruk. Fartyget kallas ”Vätterns fånge” då hon med sin längd 35,67m är för lång för befintliga slussar på Göta Kanal. S/S Motalas ångmaskin som än idag är original utvecklar 360 hästkrafter och räckvidden är 60 timmars körning med 16 ton kol.

Huset som rummet Styrman Karlsson finns i är en del av den gård som uppfördes 1769 som Grännas södra tullstation. Tullgränsen gick vid bäcken i Södra Parken utanför hotellets huvudbyggnad. Här fick omnejdens knallar och köpmän betala sin penning för att få sälja sina varor på Gränna torg.

Ett sekel senare flyttade Amalia Eriksson, polkagrisens moder in och bodde här på gården i 50 år och för det som idag är hotellets huvudbyggnad betalade hon 12 kr i årshyra. I köket intill receptionen bakade Amalia världens första polkagris år 1859 och brukas idag som hotellets restaurangkök. Hotellets namn ”Amalias Hus” var därför ett självklart val när det öppnades 2003.

bottom of page