top of page
SE2
SE1

Skräddare Eriksson

Våra Dubbelrum Classic har generösa 160-180cm breda kontinentalsängar med härliga kuddar och täcken med exklusiv dun- och fjäderfyllning. Varje rum har också en mindre sittgrupp, privat badrum som har inretts med handplockat kakel från Spanien samt dusch och toalett .

 

Rummen är unikt inredda i tidsenlig 1700-1800-talsstil där den historiska känslan möter alla moderna bekvämlighetsdetaljer för den medvetne resenären. Varje liten detalj är noga utvald och vår förhoppning är att du ska kunna uppleva en exklusiv och varm miljö på vårt eget speciella sätt. Med det som bakgrund så håller varje rum mycket hög klass i både material och möbelval, allt för att göra din vistelse hos oss så skön och minnesvärd som möjligt.

Våra dubbelrum ligger utspridda i våra 9 vackra fastigheter.

Husdjur får bo här

SNABBFAKTA

MAX 2 PERSONER (+1 MED EXTRASÄNG)

SÄNGTYP: KINGSIZE

FRUKOST INGÅR ALLTID

EGET PRIVAT BADRUM MED DUSCH & WC

PLATTSKÄRMS-TV

KAKELUGN

GRATIS WIFI
EXKLUSIVA KROPPSSVÅRDSPRODUKTER FRÅN MOLTON BROWN, LONDON.

STORLEK: 17 KVM


INCHECKNING: 15.00
UTCHECKNING: 11.00

EGENSKAPER: HUSDJURSRUM, TYST RUM

Historien om Skräddare Eriksson

Skräddaren Anders Eriksson var gift med Amalia som 1859 bakade Grännas första polkagrisar i köket innanför dagens hotellreception. Paret träffades inte långt efter att Amalia flyttat från Jönköping till Gränna för att tjäna som piga åt systrarna Röding som var ägare till gården.

Kort efter att Anders och Amalia gift sig fick de dottern Ida, vars uppväxt Anders aldrig fick uppleva då han avled i dysenteri fyra dagar efter förlossningen av sin dotter. Då Amalia och hennes nyfödda lilla Ida från och med nu fick klara sig själva ansökte Amalia till Magistraten om att få idka ” bagerihantering af gröfre och finare sorter”. Amalia fick sitt tillstånd och världens första polkagris såg dagens ljus. Amalia och Ida blev riktigt förmögna på sin lilla verksamhet och startade något som kom att bli en av Sveriges främsta souvenirer och en världskänd konfektyr. Idag bakas mer än 10 miljoner polkagrisstänger för hand i Gränna varje år och säljs världen över.

Huset som rummet Skräddare Eriksson finns i är en del av den gård som uppfördes 1769 som Grännas södra tullstation. Tullgränsen gick vid bäcken i Södra Parken utanför hotellets huvudbyggnad. Här fick omnejdens knallar och köpmän betala sin penning för att få sälja sina varor på Gränna torg.

bottom of page