top of page
saa_ny (5)
DSC_8427
DSC_8391
DSC_8573

Luftseglaren S. A. Andrée

Deluxerummet Luftseglaren S. A. Andreé har en generös 180cm bred kontinentalsäng med härliga kuddar och täcken med exklusiv dun- och fjäderfyllning. Rummet har en vacker kakelugn, privat balkong med utsikt över innergården, en mindre sittgrupp samt badrum med privat jacuzzi för en person, dusch och toalett .

 

Rummet är unikt inrett i tidsenlig 1700-1800-talsstil där den historiska känslan möter alla moderna bekvämlighetsdetaljer för den medvetne resenären. Varje liten detalj är noga utvald och vår förhoppning är att du ska kunna uppleva en exklusiv och varm miljö på vårt eget speciella sätt. Med det som bakgrund så håller varje rum mycket hög klass i både material och möbelval, allt för att göra din vistelse hos oss så skön och minnesvärd som möjligt.

Rummet är beläget i huvudbyggnaden ovanför matsalen.

SNABBFAKTA

MAX 2 PERSONER (+2 MED EXTRASÄNG)

SÄNGTYP: KINGSIZE

FRUKOST INGÅR ALLTID

EGET PRIVAT BADRUM MED DUSCH, WC & PRIVAT JACUZZI FÖR EN PERSON

PLATTSKÄRMS-TV

KAKELUGN

GRATIS WIFI
EXKLUSIVA KROPPSSVÅRDSPRODUKTER FRÅN MOLTON BROWN, LONDON.
 
BADROCK OCH TOFFLOR

STORLEK: 23 KVM


INCHECKNING: 15.00
UTCHECKNING: 11.00


 
RUMMET ÄR MYCKET ROMANTISKT OCH HAR EN HÄRLIG PRIVAT BALKONG MOT INNERGÅRDEN.

Historien om Luftseglaren S. A. Andrée

Salomon August Andreé, äventyraren och upptäcktsresande, föddes i Gränna 1854 och blev främst känd för ”Andreés Polarexpedition” år 1897. Tillsammans med två andra män beslöt sig S.A. Andreé att flyga från Svalbard till Nordpolen i luftballongen ”Örnen”. Expeditionen var en världskänd händelse där olika länder tävlade om vilket land som först skulle lyckas besöka Nordpolen på detta sätt.

Sverige misslyckades då S.A. Andreés expedition och samtliga tre män ombord omkom en tid efter att de kraschlandat på Vitön. År 1930, 33 år efter att de lyft från Svalbard, fann man deras kroppar och den utrustning de haft med sig på sin färd. Troligtvis frös de ihjäl av kylan på grund av deras undermåliga kläder. Man vet dock att de överlevde en tid då man funnit bevis på att de livnärt sig på isbjörnskött.

Huset som S.A. Andreé  är beläget i är hotellets huvudbyggnad och uppfördes 1769 som Grännas södra tullstation. Amalia Eriksson, polkagrisens moder bodde här på gården i 50 år. I det kök som idag ligger innanför receptionen, bakade Amalia världens första polkagris år 1859. Hotellets namn Amalias Hus var därför ett självklart och naturligt val då det öppnade 2003.

bottom of page