top of page
rws2
rws3
DSC_9994

Wagnerska Sviten

Richard Wagners Svit är belägen i vårt sekelskifteshus Greven och erbjuder en mycket exklusiv och pampig miljö. Rummet har en generös 180cm bred kontinentalsäng med härliga kuddar och täcken med exklusiv dun- och fjäderfyllning och ett vackert badrum med exklusiva detaljer. Det är ett av våra största rum med en härlig planlösning belägen i en magnifik paradvåning. Sviten har en salong med vacker sittgrupp med utgång till en privat balkong med obruten utsikt mot Vättern där sittplatser finns för att betrakta solnedgången. Utsikten finns inte bara på balkongen utan även i sovrummet som har fantastiska fönster som erbjuder en otroligt vacker vy att vakna upp till.

Rummet är unikt inrett i tidsenlig 1800-1900-talsstil där den historiska känslan möter alla moderna bekvämlighetsdetaljer för den medvetne resenären. Varje liten detalj är noga utvald och vår förhoppning är att du ska kunna uppleva en exklusiv och varm miljö på vårt eget speciella sätt. Med det som bakgrund så håller varje rum mycket hög klass i både material och möbelval, allt för att göra din vistelse hos oss så skön och minnesvärd som möjligt.

SNABBFAKTA

MAX 2 PERSONER (+1 MED EXTRASÄNG)

SÄNGTYP: KINGSIZE

FRUKOST INGÅR ALLTID

EGET PRIVAT BADRUM MED DUSCH, WC & KLASSISKT SITTBADKAR FÖR EN PERSON.

PLATTSKÄRMS-TV

GRATIS WIFI
TILLGÅNG TILL 1BALKONG DÄR VI KAN DUKA UPP FRUKOST I MORGONSOLEN BARA FÖR ER TVÅ MED STORSLAGEN UTSIKT ÖVER VÄTTERN.
EXKLUSIVA KROPPSSVÅRDSPRODUKTER FRÅN MOLTON BROWN, LONDON.
 
BADROCK OCH TOFFLOR

STORLEK: 35 KVM
 
MÖJLIGHET TILL ANSLUTANDE RUM (VID FÖRFRÅGAN). 

INCHECKNING: 15.00
UTCHECKNING: 11.00

 
DENNA SVIT BOKAS OFTA I SAMBAND MED BRÖLLOP FÖR BRUDPARET. DET HAR EN KLASSISK STIL MED VACKRA DETALJER OCH LIGGER I DIREKT ANSLUTNING TILL VÅR EXKLUSIVA PARADVÅNING DÄR BRUDEN KAN GÖRA SIG I ORDNING TILLSAMMANS MED SITT FÖLJE.

Historien om Wagnerska Sviten

Richard Wagners Svit  ligger i vad som är Grännas första stenhus uppfört 1903. Enligt en tomtkarta från 1701 bestod det som då var Kvarteret Greven, av ett flertal trähus som under tidigt 1900-tal brann ner till grunden. Oscar Karlsson, även känd som Grosshandlare Karlsson, som var ägare till ett av de nedbrunna trähusen, var då snabb med att uppföra det nuvarande stenhuset.

Huset har från början alltid haft affärsrörelser i olika delar av fastigheten. Byggnaden har huserat en mjölkbar som bedrevs av Anna Karlsson , Levéns bar och matsal, Ritz matsalar, Rendahls glasmästeri och nu till sist hotellverksamhet.

Såväl rummen som de konferensutrymmen som idag finns i huset har en svårslagen charm och en spektakulär miljö som ramas in av den obrutna utsikten över Vättern och Visingsö.

bottom of page