top of page

Aktiviteter

Boka in en aktivitet till er konferens eller grupp.

På Hotel Amalias Hus och i Grevskapet Gränna och Visingsö  finns oändliga möjligheter till aktiviteter av olika karaktär. Vi erbjuder såväl lättsammare aktiviteter inomhus som höjer stämningen inför en middag såväl som utomhusaktiviteter på sjö och land som utmanar och stärker gruppens teamkänsla.

Nedan ser ni ett urval av de aktiviteter som vi erbjuder. De flesta aktiviteter varar mellan 1-2h och finns i nära anslutning till Gränna och hotellet. För pris och mer information, vänligen efterfråga detta när ni kontaktar oss för offert.

hast.jpg

Remmalag

Ett bekvämt och roligt sätt att uppleva Visingsö är med de hästdragna Remmalagen på öns lummiga vägar.  En upplevelse av Visingsö ur ett annorlunda och mycket naturnära perspektiv där vi kan ordna med picknick som ni avnjuter någonstans i skuggan.

boot Camp

Femkamp

Att få skratta tillsammans är ju som bekant ett grundfundament i all teambuilding. Varför inte utmana dina  arbetskamrater likt Mästarnas mästare i vår populära femkamp på Visingsö? Alla kan självklart vara med!

trolska024.jpg

Trolska Båtturer

Upplev John Bauers trollska inspirationmiljö och de vackra näckrosfyllda kanalerna som förbinder sjöarna Bunn, Ören och Kvarnsjöarna strax ovanför Gränna. Båtarna har även tak så att ni kan njuta av båtturen även om det skulle vara risk för regn.

Grennaglass.jpg

Grenna Glass

En glassprovning på Grenna Glass innebär mycket glass, spännande smaker och dessutom får du veta varför man egentligen väljer att bli glassfabrikör i ett kallt land uppe i norr. Här utmanas ni att lista ingredienser i respektive smak. Därefter går vi igenom, diskuterar och slutligen koras vinnaren med bäst smaklökar!

Polkagrisar_edited.jpg

Baka polkagrisar

Amalia Eriksson bakade världens första polkagris i det som idag är Hotel Amalias Hus restaurangkök. Prova på detta unika hantverk tillsammans med stadens glada polkagrisbagare. Ni delas upp i lag och tävlar mot varandra. Vi lovar att det är svårare än ni tror!

Förberedelser Dough

Baka Grännaknäcke

Välkommen till knäckebageriet på Brahegatan! Denna aktivitet innebär att ni bakar i grupp och får sätta degen, kavla, sporra och baka av det goda brödet i bageriets stora ugn. När knäcket är färdigt blir det naturligtvis avsmakning av knäckebrödet med goda tillbehör.

Skärmavbild 2018-04-24 kl. 23.49.13.png

Historievandring

Följ med på en historisk vandring genom den pittoreska miljön i Gränna och upplev historiens vingslag. Hör om stadens berömda och kvinnor som var långt före sin tid. Om grevskapet Gränna och Visingsö, Greve Per Brahe och Amalia Eriksson som bakade världens första polkagris.

Värm upp på stranden

Yoga

Hitta in i kropp och sinne och öka koncentrationsförmåga och fokus.

Rörlighet, uthållig styrka, balans och andning. På Yoga tränar du många kvaliteter på samma gång. Känslan är lugn men fysisk, meditativ men energifylld.

 

Samla gruppen för en skön stunds yoga innan eller efter arbetsdagen. 

Kajakpaddling på Sunrise

Paddla kajak

Vättern är en unik sjö på många sätt och det kommer du märka när du paddlar. Med tolv meters siktdjup och en spännande botten blir varje tur unik.

Med välutbildad guide och personligt bemötande kommer du och din grupp få en guidad tur längs de vackra stränderna på Visingsö. 

bottom of page