top of page
DSC_8282
DSC_8312(2)
DSC_8335
DSC_8318

Idas Kök

Våra Dubbelrum Classic har generösa 160-180cm breda kontinentalsängar med härliga kuddar och täcken med exklusiv dun- och fjäderfyllning. Varje rum har också en mindre sittgrupp, privat badrum som har inretts med handplockat kakel från Spanien samt dusch och toalett .

 

Rummen är unikt inredda i tidsenlig 1700-1800-talsstil där den historiska känslan möter alla moderna bekvämlighetsdetaljer för den medvetne resenären. Varje liten detalj är noga utvald och vår förhoppning är att du ska kunna uppleva en exklusiv och varm miljö på vårt eget speciella sätt. Med det som bakgrund så håller varje rum mycket hög klass i både material och möbelval, allt för att göra din vistelse hos oss så skön och minnesvärd som möjligt.

Våra dubbelrum ligger utspridda i våra tre vackra fastigheter.

SNABBFAKTA

MAX 2 PERSONER (+1 MED EXTRASÄNG)

SÄNGTYP: KINGSIZE

FRUKOST INGÅR ALLTID

EGET PRIVAT BADRUM MED DUSCH & WC

PLATTSKÄRMS-TV

KAKELUGN

GRATIS WIFI
EXKLUSIVA KROPPSSVÅRDSPRODUKTER FRÅN MOLTON BROWN, LONDON.

STORLEK: 24 KVM


INCHECKNING: 15.00
UTCHECKNING: 11.00

EGENSKAPER: NÄRA HUVUDBYGGNADEN

Historien om Idas Kök

Rummet Idas Kök fick sitt namn efter Ida, dotter till polkagrisens moder Amalia Eriksson. 1859 bakade hennes mamma Amalia världens första polkagris i det kök som idag fungerar som hotellets restaurangkök och bodde här i huvudbyggnaden i 50 år. Ida var en av de tvillingar Amalia födde. Hennes tvillingsyster var döfödd och fyra dagar efter tvillingarnas födsel dog även deras far skräddaren Anders Eriksson i dysenteri. För att Amalia skulle kunna försörja sig själv och lilla Ida ansökte Amalia till Magistraten om att få idka ”bagerihantering af gröfre och finare sorter”. Hon fick sitt tillstånd och började sedan baka i sitt kök.

Amalia blev 99 år gammal och dog 1923 som en av Grännas mest förmögna och inflytelserika kvinnor. Hennes dotter Ida vet man, fortsatte bakandet av polkagrisar fram till 1945.

Huset som rummet Idas kök finns i är en del av den gård som uppfördes 1769 som Grännas södra tullstation. Tullgränsen gick vid bäcken i Södra Parken utanför hotellets huvudbyggnad. Här fick omnejdens knallar och köpmän betala sin penning för att få sälja sina varor på Gränna torg.

bottom of page