top of page
DSC_0059(2)
DSC_0044
DSC_0078(2)

Grosshandlare Karlsson

Våra Dubbelrum Classic har generösa 160-180cm breda kontinentalsängar med härliga kuddar och täcken med exklusiv dun- och fjäderfyllning. Varje rum har också en mindre sittgrupp, privat badrum som har inretts med handplockat kakel från Spanien samt dusch och toalett .

 

Rummen är unikt inredda i tidsenlig 1700-1800-talsstil där den historiska känslan möter alla moderna bekvämlighetsdetaljer för den medvetne resenären. Varje liten detalj är noga utvald och vår förhoppning är att du ska kunna uppleva en exklusiv och varm miljö på vårt eget speciella sätt. Med det som bakgrund så håller varje rum mycket hög klass i både material och möbelval, allt för att göra din vistelse hos oss så skön och minnesvärd som möjligt.

Våra dubbelrum ligger utspridda i våra tre vackra fastigheter.

SNABBFAKTA

MAX 2 PERSONER (+1 MED EXTRASÄNG)

SÄNGTYP: KINGSIZE

FRUKOST INGÅR ALLTID

EGET PRIVAT BADRUM MED DUSCH & WC

PLATTSKÄRMS-TV

GRATIS WIFI
EXKLUSIVA KROPPSSVÅRDSPRODUKTER FRÅN MOLTON BROWN, LONDON.

STORLEK: 20
 KVM

INCHECKNING: 15.00
UTCHECKNING: 11.00

EGENSKAPER:
EGEN UTGÅNG TILL 18KVM DELAD BALKONG MED UTSIKT ÖVER VÄTTERN. BELÄGET PÅ BOTTENPLAN.

Historien om Grosshandlare Karlsson

Grosshandlare Karlssons ligger i fastigheten Greven och är Grännas första stenhus. Enligt en tomtkarta från år 1701 bestod denna tomt av ett flertal trähus som under tidigt 1900-tal brann ner till grunden. Oscar Karlsson, även känd som Grosshandlare Karlsson, som var ägare till ett av de nedbrunna trähusen, var snabb på att uppföra stadens allra första stenhus som stod färdigt 1903.

Grosshandlare Karlsson var gift med Emelie och tillsammans fick de 11 barn. Sedan länge bedrev herr Karlsson en speceriaffär i trakten och flyttade i samband med att stenhuset stod färdigt sin verksamhet hit till Brahegatan 3. Det blev då stadens största speceriaffär vilket gav Grosshandlare Karlsson möjligheten att utöka sin verksamhet till att även agera grossist mot de mindre handlarna i Gränna. Grosshandlare Karlsson bedrev speceriaffär i husets gatuplan fram tills 1932 och fastigheten har sedermera inhyst mjölkbar, matsalar och restaurang och sedan 2011 även hotell- och konferensverksamhet. 

bottom of page