top of page
DSC_0161
DSC_0188
DSC_0171(2) (1)
DSC_0193

Grevens Kvart

Våra Dubbelrum Classic har generösa 160-180cm breda kontinentalsängar med härliga kuddar och täcken med exklusiv dun- och fjäderfyllning. Varje rum har också en mindre sittgrupp, privat badrum som har inretts med handplockat kakel från Spanien samt dusch och toalett .

 

Rummen är unikt inredda i tidsenlig 1700-1800-talsstil där den historiska känslan möter alla moderna bekvämlighetsdetaljer för den medvetne resenären. Varje liten detalj är noga utvald och vår förhoppning är att du ska kunna uppleva en exklusiv och varm miljö på vårt eget speciella sätt. Med det som bakgrund så håller varje rum mycket hög klass i både material och möbelval, allt för att göra din vistelse hos oss så skön och minnesvärd som möjligt.

Våra dubbelrum ligger utspridda i våra tre vackra fastigheter.

SNABBFAKTA

MAX 2 PERSONER

SÄNGTYP: KINGSIZE

FRUKOST INGÅR ALLTID

EGET PRIVAT BADRUM MED DUSCH & WC

PLATTSKÄRMS-TV

GRATIS WIFI
EXKLUSIVA KROPPSSVÅRDSPRODUKTER FRÅN MOLTON BROWN, LONDON.

STORLEK: 18
 KVM

INCHECKNING: 15.00
UTCHECKNING: 11.00

EGENSKAPER: BELÄGET PÅ BOTTENPLAN. TILLGÅNG TILL GEMENSAM BALKONG MED UTSIKT MOT VÄTTERN. 

Historien om Grevens Kvart

Grevens Kvart ligger i fastigheten Greven och är Grännas första stenhus. Enligt en tomtkarta från år 1701 bestod denna tomt av ett flertal trähus som under tidigt 1900-tal brann ner till grunden. Oscar Karlsson, även känd som Grosshandlare Karlsson, som var ägare till ett av de nedbrunna trähusen, var snabb på att uppföra stadens allra första stenhus som stod färdigt 1903.

Grosshandlare Karlsson bedrev speceriaffär i husets gatuplan fram tills 1932 och fastigheten har sedermera inhyst ett flertal affärsrörelser i olika delar av fastigheten som exempelvis mjölkbar som bedrevs av Anna Karlsson, Levéns bar och matsal, Ritz matsalar, Rendahls glasmästeri och sedan 2011 även hotell- och konferensverksamhet. 

bottom of page