top of page
DSC_8018(2)
DSC_7910(2)
grevebrahesgemak
DSC_7934(2)
DSC_7915

Grefve Brahes Gemak

Våra Dubbelrum Classic har generösa 160-180cm breda kontinentalsängar med härliga kuddar och täcken med exklusiv dun- och fjäderfyllning. Varje rum har också en mindre sittgrupp, privat badrum som har inretts med handplockat kakel från Spanien samt dusch och toalett .

 

Rummen är unikt inredda i tidsenlig 1700-1800-talsstil där den historiska känslan möter alla moderna bekvämlighetsdetaljer för den medvetne resenären. Varje liten detalj är noga utvald och vår förhoppning är att du ska kunna uppleva en exklusiv och varm miljö på vårt eget speciella sätt. Med det som bakgrund så håller varje rum mycket hög klass i både material och möbelval, allt för att göra din vistelse hos oss så skön och minnesvärd som möjligt.

Våra dubbelrum ligger utspridda i våra tre vackra fastigheter.

SNABBFAKTA

MAX 2 PERSONER (+1 MED EXTRASÄNG)

SÄNGTYP: KINGSIZE

FRUKOST INGÅR ALLTID

EGET PRIVAT BADRUM MED DUSCH & WC

PLATTSKÄRMS-TV

KAKELUGN

GRATIS WIFI
EXKLUSIVA KROPPSSVÅRDSPRODUKTER FRÅN MOLTON BROWN, LONDON.

STORLEK: 23 KVM


INCHECKNING: 15.00
UTCHECKNING: 11.00

EGENSKAPER: NÄRA HUVUDBYGGNADEN

Historien om Grefve Brahes Gemak

Grefve Brahes Gemak fick sitt namn efter Per Brahe som föddes 1520 i Sundby, Södermanland. Per Brahe var mycket omtyckt och uppskattad av dåvarande kungen Gustav Vasa. Vasa gav Per Brahe många betydelsefulla uppdrag och 1561 dubbades Per Brahe till Grefve. Grevskapet innefattade 20 socknar inom Småland, Väster- och Östergötland. Grevskapets centrum var Visingsborg på Visingsö och med sitt nära 850 mantal var det rikets största grevskap som sträckte sig över 12 kvadratmil. Per Brahe byggde den västra längan av Visingsborg vars ruin nu står att besöka vid färjeläget och hamnen på Visingsö. Per Brahes arv på Visingsö är ett utmärkt utflyktsmål om ni har några timmar över.

 

Huset som Grefve Brahes Gemak är beläget i är en del av den gård som uppfördes 1769 som Grännas södra tullstation. Tullgränsen gick vid bäcken i Södra Parken utanför hotellets huvudbyggnad. Här fick omnejdens knallar och köpmän betala sin penning för att få sälja sina varor på Gränna torg.

 

Ett sekel senare flyttade Amalia Eriksson, polkagrisens moder in och bodde här på gården i 50 år. För det som idag är hotellets huvudbyggnad betalade hon 12 kr i årshyra. I köket intill receptionen bakade Amalia världens första polkagris år 1859.  Hotellets namn Amalias Hus var därför ett självklart och naturligt val när det öppnades 2003.

bottom of page