top of page

Fira midsommar!

Unna er ett ljuvligt midsommarfirande och njut av god mat och dryck, extraordinär service och förstklassigt boende i en 1700-talsmiljö. Uppe på Grännaberget lövas midsommarstången på förmiddagen och efter hotellets klassiska midsommarlunch bjuds det upp till traditionellt midsommarfirande.

Till midsommaraftonens lunch serveras ni Fru Amalias klassiska midsommarlunch med hemgjord sill, silltårta, gubbröra, nypotatis, ägg, rökt lax, prinskorv, köttbullar och paj. Och så nybakad kavring, husets egna knäckebröd smör och goda ostar. I kylen finns såväl kyld öl som frostad akvavit. Till dessert väntar husets fantastiska jordgubbstårta. Efter den gedigna midsommarlunchen kan ni njuta av eftermiddagen med en god bok i vår äppelträdgård, av ett glas vin i vår lounge eller av en inspirerande promenad utmed kullerstensgatorna i pittoreska Gränna.

På Grännaberget, precis ovanför hotellet, står en lövad midsommarstång och klockan 15.00 på midsommarafton bjuds det upp till traditionellt midsommarfirande. Till tonerna av dragspel och fiol bjuds det till midsommardans med en storslagen utsikt över Vättern och Visingsö som kuliss.

 

På midsommaraftonens kväll bjuds ni in för en välsmakande trerätters måltid, uppdukad med linneduk och med säsongens snittblommor, i hotellets stämningsfulla restaurang. Innan middagen serverar vi er en fördrink som ni kan avnjuta i vår trevliga lounge eller ute på vårt gårdstorg i kvällssolen.Efter maten tar ni besittning av vår uteservering där ni kan njuta av kvällssolen och sedermera solnedgången över Vättern och Visingsö.

 

Ni övernattar i ett av våra romantiska Dubbelrum Classic. Sju sorters blommor att lägga under huvudkudden får ni dock plocka själva. På avresedagen serverar vi vår välsmakande frukost och efter utcheckning har ni fortfarande tillgång till hotellets ljuvliga äppelträdgård.

Endast 2995:- per person/natt.

Vad ingår?

Klassisk midsommarlunch

Från klockan 13.00 serveras Fru Amalias klassika midsommarlunch. Husets sill, silltårta, gubbröra, nypotatis, ägg, rökt lax, prinskorv, köttbullar och paj. Och så nybakad kavring, husets egna knäckebröd smör och goda ostar. Till dessert väntar husets fantastiska jordgubbstårta.

Fördrink

Njut av en midsommardrink i vår äppelträdgård innan middagen.

Middag

Aftonens trerätters middag i vår stämningsfulla restaurang "Amalias finrum".

Övernattning

Övernattning i ett av våra romantiska Dubbelrum Classic.

Frukost

Hotellets välsmakande frukost

Extranatt?

Om ni bokar extra övernattning i samband med ert paket går detta att göra till ett reducerat pris. Från 950:-/person (övernattning med frukost).

Hotel Amalias Hus midsommarpaket är bokningsbart 21 juni 2024

bottom of page