top of page
Wedding Embrace
Bride med blommor i håret
En varm omfamning
Gettring Ready
hängande klänning
Bruden och brudgummen gå bort
utbyte Rings
bröllopsdag
nygifta

Fyrstjärniga Hotel Amalias Hus och pittoreska Gränna erbjuder en romantisk och oslagbar miljö för bröllop oavsett årstid. Vi ligger centralt placerat i södra Sverige med lika avstånd från Stockholm, Göteborg och Malmö.

Att planera ett bröllop kräver både tid och energi. Besluten är många och roliga men kan ibland vara svåra och tidskrävande. Ibland räcker inte tiden till för att få till den perfekta dagen och då kan det vara tryggt och befriande med en erfaren partner som tar hand om förberedelserna. 

Detta är vi på fyrstjärniga Hotel Amalias Hus mycket medvetna om och om ni väljer oss som er arrangör så kommer ni att märka att vi är en lyhörd sådan. Varje bröllop är unikt och varje brudpar har sina egna önskemål. Inga detaljer är för små, inga önskemål för stora.

 

När ni säger ja till oss så kommer inte bara ni utan också era gäster få en oförglömlig dag. Vår strävan är att ni ska få uppleva det bröllop ni alltid drömt om.

Hotel Amalias Hus har av välansedda Luxury Travel Guide utnämnts till Sveriges bästa hotell i kategorin "Luxury Boutique Hotel of Sweden".

Snabbfakta

Antal rum: 20 dubbelrum 

Max. antal boende: 50 personer (varav 10 i extrasäng)

Max. antal bröllopsmiddag: 40 personer

Närmaste kyrka? 150m, Gränna Kyrka

Kan ni viga er på hotellet? - Ja

Finns bra vigselplats inomhus vid dåligt väder? - Ja

Vill ni viga er borgerligt? Vi har vackra miljöer som lämpar sig bra förm er vigselceremi både utomhus och inomhus för alla väderlekar.

Samarbetar vi med fotograf och stylist? - Ja

Hur långt i förväg ska ni boka?  Vi rekommenderar minst 1 år i förväg.

Bröllopspaket

Bröllopspaket
Bröllopspaket I

Nedan ser ni ett av våra arrangemangsförslag för bröllop. Tveka inte att fråga oss om ni vill ändra eller lägga till något av arrangemangets delar.

Detta ingår

• Brudskål med mousserande vin och kanapeér

• Trerätters bröllopsmiddag vald utifrån våra bröllopsmenyer

• Vinpaket med husets viner

• Kaffe & avec av utvalda sorter

• Bröllopstårta

• Övernattning med del i dubbelrum inkl. frukost

lokalhyra med befintligt ljud och ljus, möbler, dukning med vitt linne samt serveringspersonal.

Bröllopspaket II

Detta arrangemangsförslag är framtaget för er som vill ha det lilla extra. Det inkluderar champagne till brudskål, exklusivare viner, öppen bar samt en härlig brunch innan ni tar avsked av era gäster. 

Detta ingår

• Brudskål med Champagne och kanapeér

• Trerätters bröllopsmiddag vald utifrån våra bröllopsmenyer

• Vinpaket med exklusivt utvalda viner

• Kaffe & avec av utvalda sorter

• Bröllopstårta

Vickning

Fri bar 2 timmar

• Övernattning med del i dubbelrum inkl. frukost

• Brunch 10.00 - 12.00

lokalhyra med befintligt ljud och ljus, möbler, dukning med vitt linne samt, serveringspersonal.

Tveka inte att fråga oss om ni lägga till eller ändra något av arrangemangets delar.

- Tillsammans med era önskemål och vår personliga service och omtanke ser vi till att er stora dag blir ett oförglömligt minne och en extraordinär upplevelse som ni och era gäster bär med er för livet...

Festvåning

• Vi har en maxkapacitet på 40 personer

• Vi har lokaler i såväl romantisk 1700-talsstil som exklusiva sekelskiftesmiljöer vilket ger en otroligt vacker inramning till bröllop.

• Beroende på antal gäster har ni möjlighet att helt eller delvis abbonera vår paradvåning med balkonger som har obruten utsikt över Vättern och Visingsö.

Festvåning

Fördelar för er

Väljer ni Hotel Amalias Hus som arrangör av er stora dag bjuder vi brudparet på vårt tilläggspaket "Bröllopslyx", samt fri uppgradering till Svit för er bröllopsnatt. Ni får också fri tillgång till utrymmena som nämns under "Brudspecial" och "B&B".

OBS. Detta gäller  om bröllopspaket I eller II bokas för minst 20 personer med övernattning.

Alla-hjartans-dag-visning.jpg

Vi bjuder brudparet på vårt tilläggspaket "Bröllopslyx", samt fri uppgradering till Svit om bröllopspaket I eller II bokas för minst 20 personer med övernattning.

 

Bröllopslyx inkluderar röda rosor, fruktfat & choklad, en välkyld hel flaska flaska Champagne, sockerdoppade färska jordgubbar och om ni så önskar frukost på rummet med senare utcheckning fram till 14.00 så att ni kan njuta ordentligt av er första morgon som gifta. (Ordinarie pris 995:- per person).

Bröllopslyx

Gettring Ready

För bruden och hennes följe erbjuder vi privata rum i en vacker paradvåning under kristallkronornas sken där de i lugn och ro kan göra sig i ordning inför vigseln.

Rummet är försett med speglar och klädställningar och bra av avställningsytor så att ni får rum med klänningar och accessoarer.

Om så önskas kan ni också beställa till frukt och jordgubbar eller en enklare lunch. Och kanske ett glas bubbel dagen i ära?

Brudspecial

Fastställande av Bow

För brudgummen och hans bestman erbjuder vi en skön och avslappnad miljö med generösa Chesterfieldsoffor där ni kan varva ner och bara umgås en stund.  Självklart kan vi ordna med snacks, en välsmakande lunch, iskalla pilsner eller varför inte en god whiskey.

B&B

bottom of page