TILLBAKA





Välkommen in till köket på Hotel Amalias Hus

Hotellets kök är öppet för middag tisdag till lördag och är stängt på måndagar och söndagar. Under helger (fredagar & lördagar) serverar vi en klassisk á la carte och under vardagskvällarna erbjuder vi våra gäster plat du jour. Vi rekommenderar våra gäster att reservera bord innan ankomst.

Hos oss på Hotel Amalias Hus njuter du av god mat och dryck i en exklusiv 1700-talsmiljö. Hotellets romantiska matsal är vackert belägen i huvudbyggnad med utsikt mot Södra Parken och Vättern.

Restaurangen erbjuder inte bara en svårslagen miljö, utan också en välsmakande meny utifrån det erfarna kökets vilja att bereda det allra bästa för våra gäster. Smakerna präglas av vår svenska matkultur och råvaror hämtar vi från vårt grevskaps skafferi.

För att kunna garantera er bästa service i såväl matsal som vid frukost, behöver vi få information om eventuell matallergi och önskemål om specialkost senast dagen innan er ankomst.





Amalias Meny
Fredag & lördag vecka 2-10
Förrätter

Västerbottensostpaj med forellrom, smetana, rödlök, citron & dill | 155:-

Krämigt lantägg med tryffelbräserad spenat, gruyérecréme, brynt smör och svamp | 155:-

Varmrätter

Dragonkryddad majskyckling med ugsbakade rotfrukter från lokala gårdar, dijonaise och potatisgratäng | 285:-

Pocherad torskrygg med löklameller, ansjovis- och vinsås, hashbrown och dillolja. | 265:-

Efterrätter

Pudding au Caramel med gula russing, varm butterscotchsås rostade hasselnötter och vaniljglass ifrån Grenna Glass | 125:-

Marängsviss med polkasmulor och rostad mandel | 125:-

Kvällens sorbet | 65:-




Amalias Hus meny
Till varje meny skapas vinpaket utifrån vårt handplockade vinsortiment.
Amalias Hus meny

Butcher’s plate | 155:-
Kvällens urval av charkuterier med tillbehör

Assiette à fromage | 155:-
Kvällens urval av 3 st ostar med tillbehör

Amalias Hus meny


Amalias Hus meny
I våra kylar finns ett noga utvalt sortiment av öl och snaps. Varför inte en välfrostad O.P. till en Toast Skagen?

Högtidsmenyer
Alla Hjärtans Dag
10 feburari & 14 februari

1:a förrätt
Svart trumpettoast med syrad silverlök, persilja, friterad lök och citron

2:a förrätt
Forellrom på smörstekt blinie med lättstekt sidfläsk, syrad grädde, brynt smör samt picklad lök

Huvudrätt
Rosastekt oxfilé, med vinkokta lökar, friterad kalvbräss, Cognacssås och potatiskaka

Efterrätt
Fransk chokladfondant med tonkaglass och färska bär

Påskmiddag
30-31 mars

1:a förrätt
Parfait med Foie Gras och kycklinglever på rostad brioche, schalottenchutney och två sorters svamp

2:a förrätt
Halstrad pilgrimsmussla med tryffelcréme, brynt smör och friterad potatiskrisp

Huvudrätt
24h bakat lammlägg från Gotland, mandelpotatispuré, tryfflad madeirasky och smörbakat vinteräpple

Efterrätt
Punschparfait med varm sharonfrukt och rostad pecannöt

Valborg
30 april

Meny för hotellets Valborgsmiddag presenteras i mars


Boka bord
Amalias Hus meny

0390 413 23
info@amaliashus.se



Luncher och middagar för grupper och sällskap



Vill ni boka affärslunch eller middag?
Vi tar emot såväl konferensluncher som privata sällskap.

Vi har ett stort engagemang för måltider i samband med högtider, bemärkelsedagar, företagsevent och andra arrangemang. Fråga oss gärna om upplägg.

Varmt välkomna till oss!
 


Hotel Amalias Hus

Epost Hotel Amalias Hus  Instagram  Facebook  Twitter  Vine  Spotify
Skapad av Paula Wijk