TILLBAKA





Välkommen in till köket på Hotel Amalias Hus

Hotellets kök är öppet för middag tisdag till lördag och är stängt på måndagar och söndagar. Under helger (fredagar & lördagar) serverar vi en klassisk á la carte och under vardagskvällarna erbjuder vi våra gäster plat du jour. Vi rekommenderar våra gäster att reservera bord innan ankomst.

Hos oss på Hotel Amalias Hus njuter du av god mat och dryck i en exklusiv 1700-talsmiljö. Hotellets romantiska matsal är vackert belägen i huvudbyggnad med utsikt mot Södra Parken och Vättern.

Restaurangen erbjuder inte bara en svårslagen miljö, utan också en välsmakande meny utifrån det erfarna kökets vilja att bereda det allra bästa för våra gäster. Smakerna präglas av vår svenska matkultur och råvaror hämtar vi från vårt grevskaps skafferi.

För att kunna garantera er bästa service i såväl matsal som vid frukost, behöver vi få information om eventuell matallergi och önskemål om specialkost senast dagen innan er ankomst.





Amalias Meny
Fredag & lördag vecka 24-26
Förrätter

En näve rökta räkor (200 gr) ifrån Gränna Hamnrökeri. | 165:-
Serveras med Rhode Island dressing, västerbottenost, smör och rostat lantbröd.

S.O.S. | 155:-
Husets silltallrik med 3 sorters sill, lagrad prästost och kavring

Burrata con Pomodori | 135:-
Burratamozzarella med solkyssta tomater och basilikavinägrett

Varmrätter

Ugnsbakad svensk gårdskyckling serverad med gnocchi och smaker från oliver, citron, samt timjan | 285:-

Fisk- och skaldjursgryta med smak av hav, tomat, saffran, fänkål & vitt vin | 245:-

Efterrätter

Fyra variationer av jordgubbar | 125:-

Tiramisù | 95:-

Kvällens skopa av glass eller sorbet | 65:-




Amalias Hus meny
Till varje meny skapas vinpaket utifrån vårt handplockade vinsortiment.
Amalias Hus meny

Butcher’s plate | 155:- p.p.
Noggrant utvalda charkuterier och ostar ifrån Grevskapet och dess grannar. Serveras med hemmagjorda tillbehör.

Amalias Hus meny


Amalias Hus meny
I våra kylar finns ett noga utvalt sortiment av öl och snaps. Varför inte en välfrostad O.P. till en Toast Skagen?

Högtidsmenyer
Midsommarafton
Fredag 22 juni

Förrätt:
Toast Skagen serverad på en smörstekt toast och toppas med Kalix löjrom

Varmrätt:
Smörstekt vätternröding med bakad rotselleri, sellericreme, blåmusslor och musselskum.

Efterrätt:
Variation på fläder och citron

Klassisk midsommarlunchMidsommarafton
22 juni

Från klockan 13.00 serveras Fru Amalias klassika midsommarlunch. Husets sill, silltårta, gubbröra, nypotatis, ägg, rökt lax, prinskorv, köttbullar och paj. Och så nybakad kavring, husets egna knäckebröd smör och goda ostar. Till dessert väntar husets fantastiska jordgubbstårta.

Småländsk kräftskiva
Fredag & lördag v.33-35

Fira en klassisk småländsk kräftskiva hos oss på fyrstjärniga Hotel Amalias Hus i Gränna. Här njuter ni av dignande fat av nykokta vätternkräftor, rykande pajer, skålar med räkor, välsmakande såser, hembakt bröd, pajer och i frysen finns välfrostad dryck.


Boka bord
Amalias Hus meny

0390 413 23
info@amaliashus.se



Luncher och middagar för grupper och sällskap



Vill ni boka affärslunch eller middag?
Vi tar emot såväl konferensluncher som privata sällskap.

Vi har ett stort engagemang för måltider i samband med högtider, bemärkelsedagar, företagsevent och andra arrangemang. Fråga oss gärna om upplägg.

Varmt välkomna till oss!
 


Hotel Amalias Hus

Epost Hotel Amalias Hus  Instagram  Facebook  Twitter  Vine  Spotify
Skapad av Paula Wijk