TILLBAKA


Richard Wagners Svit
Richard Wagners Svit

Richard Wagners Svit


Rumsfakta
Tv | Privat balkong | WIFI | Bluetooth-högtalare | Privat badrum | Sittbadkar | Dusch | Nespressomaskin


Skicka förfrågan

Historien bakom Richard Wagners Svit

Richard Wagner var en mycket belevad herre som levde själv i detta stora hus. På den tiden var våningen ett vackert bibliotek där Herr Wagner spenderade det mesta av sin tid och studerade världen genom litteraturen. Richard Wagner var en förmögen herre men onekligen en enstöring som sällan vistades bland folk. Grännaborna visste därför väldigt lite om honom och ansåg honom som en aningen mystisk och udda filur.

Richard Wagners Svit är vårt största rum med en härlig planlösning belägen i en magnifik paradvåning i vad som är Grännas första stenhus uppfört 1903. Sviten har en salong med rokokogrupp med utgång till en generös privat balkong med obruten utsikt mot Vättern där sittplatser finns för att betrakta solnedgången. Utsikten finns inte bara på balkongen utan även i sovrummet som har fantastiska fönster som erbjuder en otroligt vacker vy att vakna upp till.

Richard Wagners Svit öppnades under juli 2011 och är därmed ett av hotellets allra senaste rum.  Förutom sviten återfinns idag hotellets konferensanläggning samt tre andra hotellrum i den anrika fastigheten. Såväl rummen som konferensutrymmena har en svårslagen charm och en spektakulär miljö som rammas in av den obrutna utsikten över Vättern och Visingsö.

Enligt en tomtkarta från 1701 bestod det som då var Kvarteret Greven, av ett flertal trähus som under tidigt 1900-tal brann ner till grunden. Oscar Karlsson, även känd som Grosshandlare Karlsson, som var ägare till ett av de nedbrunna trähusen, var snabb på att uppföra det nuvarande stenhuset.

Huset har från början alltid haft affärsrörelser i olika delar av fastigheten. Byggnaden har huserat en mjölkbar som bedrevs av Anna Karlsson , Levéns bar och matsal, Ritz matsalar, Rendahls glasmästeri och nu till sist hotellverksamhet.


Hotel Amalias Hus


GÅ TILLBAKA

Paket att boka med Richard Wagners Svit

Påskweekend
Påskweekend
Sätt en extra guldkant på din vistelse
Sätt en extra guldkant på din vistelse
Fira midsommar på Amalias Hus
Fira midsommar på Amalias Hus
Sommarpaket på Amalias Hus
Sommarpaket på Amalias Hus
Klassiskt och romantiskt Afternoon Tea
Klassiskt och romantiskt Afternoon Tea


Epost Hotel Amalias Hus  Instagram  Facebook  Twitter  Vine  Spotify
Skapad av Paula Wijk