TILLBAKA


Källarmästare Levén
Källarmästare Levén

Dubbelrum Classic - Källarmästare Levén


Rumsfakta
Tv | WIFI | Bluetooth-högtalare | Privat badrum


Skicka förfrågan

Historien bakom Källarmästare Levén

Rummet Källarmästare Levén öppnades under juli 2011 och är därmed ett av hotellets allra senaste rum. Källarmästare Levén ligger i fastigheten Greven vilken uppfördes 1903 och är Grännas första stenhus. I Grevens paradvåning återfinns idag hotellets konferensanläggning samt fyra hotellrum.

Rummet Källarmästare Levén har fått sitt namn efter Levéns Bar & Matsalar som var en restaurang som öppnades och bedrevs under 1940 och 1950-talet av Wiola Levén. Här serverades vällagad husmanskost under Fru Levéns ömma hand och överseende. När Wiola stängde verksamheten övertogs den av Herr. Rosengren som bytte namn på restaurangen till Ritz Matsalar. Först igång med utskänkning i fastigheten var dock Anna Karlsson som hade Grännas första mjölkbar på andra våningen.

Enligt en tomtkarta från 1701 bestod det som då var Kvarteret Greven, av ett flertal trähus som under tidigt 1900-tal brann ner till grunden. Oscar Karlsson, även känd som Grosshandlare Karlsson var ägare till ett av de nedbrunna trähusen och var snabb på att uppföra stadens allra första stenhus som stod färdig 1903. Grosshandlare Karlsson bedrev speceriaffär i husets gatuplan fram tills 1932.


Hotel Amalias Hus


GÅ TILLBAKA

Paket att boka med Källarmästare Levén

Påskweekend
Påskweekend
Sätt en extra guldkant på din vistelse
Sätt en extra guldkant på din vistelse
Fira midsommar på Amalias Hus
Fira midsommar på Amalias Hus
Sommarpaket på Amalias Hus
Sommarpaket på Amalias Hus
Klassiskt och romantiskt Afternoon Tea
Klassiskt och romantiskt Afternoon Tea


Epost Hotel Amalias Hus  Instagram  Facebook  Twitter  Vine  Spotify
Skapad av Paula Wijk