TILLBAKA


Grosshandlare Karlsson
Grosshandlare Karlsson

Grosshandlare Karlsson


Rumsfakta
Tv | WIFI | Bluetooth-högtalare | Privat badrum


Skicka förfrågan

Historien bakom Grosshandlare Karlsson

Rummet Grosshandlare Karlssons öppnades under juli 2011 och är därmed ett av hotellets allra senaste rum.  Grosshandlare Karlssons ligger i fastigheten Greven vilken uppfördes 1903 och är Grännas första stenhus. I Grevens paradvåning återfinns idag hotellets konferensanläggning samt fyra hotellrum. Såväl rummen som konferensutrymmena har en svårslagen charm och en spektakulär miljö som rammas in av den obrutna utsikten över Vättern och Visingsö.

Enligt en tomtkarta från 1701 bestod denna tomt av ett flertal trähus som under tidigt 1900-tal brann ner till grunden. Oscar Karlsson, även känd som Grosshandlare Karlsson, som var ägare till ett av de nedbrunna trähusen, var snabb på att uppföra stadens allra första stenhus som stod färdigt 1903.

Grosshandlare Karlsson var gift med Emelie och tillsammans fick de 11 barn. Sedan länge bedrev Oscar Karlsson en speceriaffär i trakten och flyttade i samband med att stenhuset stod färdigt sin verksamhet hit till Brahegatan 3. Det blev då stadens största speceriaffär vilket gav Grosshandlare Karlsson möjligheten att utöka sin verksamhet till att agera även som grossist mot de mindre handlarna i Gränna.

Huset har från början alltid haft affärsrörelser i olika delar av fastigheten. Byggnaden har huserat en mjölkbar som bedrevs av Anna Karlsson , Levéns bar och matsal, Ritz matsalar, Rendahls glasmästeri och nu till sist hotellverksamhet.


Hotel Amalias Hus


GÅ TILLBAKA

Paket att boka med Grosshandlare Karlsson

Påskweekend
Påskweekend
Sätt en extra guldkant på din vistelse
Sätt en extra guldkant på din vistelse
Fira midsommar på Amalias Hus
Fira midsommar på Amalias Hus
Sommarpaket på Amalias Hus
Sommarpaket på Amalias Hus
Klassiskt och romantiskt Afternoon Tea
Klassiskt och romantiskt Afternoon Tea


Epost Hotel Amalias Hus  Instagram  Facebook  Twitter  Vine  Spotify
Skapad av Paula Wijk