TILLBAKA


Carolines Kammare
Carolines Kammare

Carolines Kammare


Rumsfakta
Tv | Kakelugn | WIFI | Privat badrum | Jacuzzi | Dusch | Bluetooth-högtalare | Nespressomaskin


Skicka förfrågan

Historien bakom Carolines Kammare

Rummet Carolines Kammare fick sitt namn efter hotellets grundares dotter Caroline. Familjen Larsson bodde i detta hus när hotellet endast hade sex rum och Caroline hade under denna til gemaket som sitt sovrum. I takt med att verksamheten växte valde familjen att flytta till en annan bostad i Gränna och så blev rummet hotellets sjunde rum.

På väggen hänger ett porträtt av Caroline från liten ålder och det är också hon som driver Hotel Amalias Hus idag. Caroline började arbeta här som 16-åring och har efter det rest runt i världen. Efter avslutad hotellchefsutbildning var det dags att återvända hem och 2011, endast 23 år gammal, tog Caroline över familjeverksamheten.

Huset som Carolines Kammare finns i är hotellets huvudbyggnad och uppfördes 1769 som Grännas södra tullstation och boplats åt den ruskigt impopuläre Tullmästaren Brusin.

Amalia Eriksson, polkagrisens moder bodde här på gården i 50 år och för huvudbyggnaden betalade hon 12 kr i hyra per år. Här i det kök som idag ligger innanför receptionen, bakade Amalia världens första polkagris år 1859.  Hotellets namn Amalias Hus var därför ett självklart och naturligt val.

Caroline kan det mesta av husens historia och personerna som bott här så om ni vill veta mer om vad som ägt rum här fråga gärna efter Caroline i receptionen.


Hotel Amalias Hus


GÅ TILLBAKA

Paket att boka med Carolines Kammare

Påskweekend
Påskweekend
Sätt en extra guldkant på din vistelse
Sätt en extra guldkant på din vistelse
Fira midsommar på Amalias Hus
Fira midsommar på Amalias Hus
Sommarpaket på Amalias Hus
Sommarpaket på Amalias Hus
Klassiskt och romantiskt Afternoon Tea
Klassiskt och romantiskt Afternoon Tea


Epost Hotel Amalias Hus  Instagram  Facebook  Twitter  Vine  Spotify
Skapad av Paula Wijk