TILLBAKA


Upplev vårt vackra Grevskap Gränna & Visingsö

Grevskapet har otroligt mycket att erbjuda sina besökare. Varför inte prova på att baka en egen polkagris, flyga luftballong eller vandra i medeltidens fotspår genom John Bauers trolska skogar? Här finns båtliv, mathantverkare, ett rikt kulturarv och en makalös natur. Nedan finner du några av de utflyktsmål och aktiviteter som vi rekommenderar.
En sprudlande småstadsidyll omgiven av ett underbart vackert landskap...Aktiviteter

BAKA POLKAGRISAR
BAKA POLKAGRISAR

Polkagrisar har funnits i Gränna sedan 1859 då änkan Amalia Eriksson bakade världens första polkagris i det som idag är Hoet Amalias Hus kök. Nu är det er tur att kavla upp ärmarna! Prova på detta unika hantverk tillsammans med Polkapojkarnas glada bagare. Ni delas upp i lag och tävlar mot varandra och betygsätts bl.a. i längd, rullbarhet och polkagrisens röda ränder. Vi lovar att det är svårare än ni tror!

ÅK REMMALAG PÅ VISINGSÖ
ÅK REMMALAG PÅ VISINGSÖ

Ett bekvämt och roligt sätt att uppleva Visingsö är med de hästdragna Remmalagen på öns lummiga vägar. Remmalagen tar er genom majestätiska ekskogar och längs dammiga grusvägar medan föraren berättar spännande historier om platserna ni passerar. En upplevelse av Visingsö ur ett annorlunda och mycket naturnära perspektiv där vi kan ordna med picknick som ni avnjuter någonstans i skuggan.

BAKA GRÄNNAKNÄCKE
BAKA GRÄNNAKNÄCKE

Välkommen till knäckebageriet på Brahegatan! Denna aktivitet innebär att ni bakar i grupp och får sätta degen, kavla, sporra och baka av det goda brödet i bageriets stora ugn. När knäcket är färdigt blir det naturligtvis avsmakning av knäckebrödet med goda tillbehör. För grupper med pris på förfrågan. Minst 12 personer - Max 25 personer
Gränna
Grenna Museum

Upptäck historien Grännasonen "Luftselgaren Salomon August Andrées" polarexpedition till nordpolen med luftballong, Grännas historia och mycket mer.

Röttle by med Rasmus kvarn

Ett lugnt och naturskönt område vid Röttleån strax söder om Gränna - som i sekler haft stor betydelse för bygden. I Röttle ligger även Rasmus kvarn från 1600-talet där man under sommaren visar hur stenmalning av mjöl gick till förr i tiden.

Gränna Golfklubb

Ta en runda på Grännas vackra och välkända golfbana. Du finner vårt golfpaket under "Just nu".

Fiket

Ta en fika och unna dig ett smarrigt bakverk på Grännas mysiga 50-talscafé.

Trollska båtturer

Upptäck Bunnsjöarna med en båttur förbi gröna småöar, slingrande kanaler och vacker natur.
Visingsö
Visingsborg slottsruin

Ett av 1600-talets ståtligaste slott, och medelpunkten i det Braheska grevskapet.

Visingsborgs Örtagård

En av Sveriges största och förnämligaste barockträdgårdar med allt från krydd- & medicinalväxter till färggranna blommor och buskar.

Ekskogen

Redan på medeltiden lagstadgade man om ensamrätt för Kronan att disponera landets, och därmed även Visingsös, ekar för framtida skeppsbyggeri. Ta en promenad i den majestätiska ekskogen på Visingsö.

Tempelgården

Här kan du strosa i parken bland statyer och udda byggnader av konstnären Olle Krantz.

Kumlaby kyrka

Från mitten av 1600-talet fungerade kyrkan som skola och tornet kapades då för att eleverna på öns skola skulle få göra astronomiska observationer.

Brahekyrkan

Är praktfullt utsmyckad kyrka från 1600-talet som idag fungerar som kyrka, museum, konstgalleri och kuriosakabinett.Epost Hotel Amalias Hus  Instagram  Facebook  Twitter  Vine  Spotify
Skapad av Paula Wijk